Militär-VM 2018: 15 km skate imorgon

Hej!

Att åka i ett Herkulesplan var inte den bekvämaste flygningen jag upplevt men kul med omväxling! Vi landade i München kring 17.00 i måndags och ankom till skidstadion i Hochfilzen strax efter 20.00. Bussen körde direkt till matsalen där vi åt middag och sedan fick vi ett kort informationsmöte där vi blev välkomnade till det 54:e militär-VM:et.

Vi bor på nybyggda logement där varje rum har fyra bäddar. Vi har gångavstånd till matsal, skidspår och vallabod. Organisationen kring hela mästerskapet känns väldigt uppstyrd och professionell! Finns mardrömshistorier från tidigare mästerskap där ledordet tycks ha varit ”kaos”.

Igår testade vi skidor och trots att vi var tidigt ute så blev det snöslask i spåren, solen värmde ordentligt och senare på dagen var det 17 grader i skuggan (!).

På kvällen genomfördes invigningen där 25 länder från tre kontinenter deltog och totalt kommer 440 idrottare tävla här i sporterna skidskytte, längdskidor, alpint samt para-ski. Para-ski består av två moment där det första är fallskärmshoppning där man ska landa så nära en given punkt som möjligt. Nästa moment är alpinåkning där man får ev. tilläggstid från fallskärmshoppet.

Idag har skidskyttarna tävlat och hela spåret hade saltats, det var tydligen betonghårt!

Imorgon kör vi längdskidåkare vår tävling, 15 km för herrarna och 10 km för damerna. Herrarna går ut först imorgon och första start är 09.00 för att förhållandena ska vara så lika som möjligt, det händer rätt mycket med snön efter 10.30 en solig dag. På anmälningslistan återfinns bl.a. Alexey Petukhov, Ristomatti Hakola och Dario Cologna (nybliven OS-mästare på 15 km skate). Inget fel på motståndet här nere i Hochfilzen alltså.

Bilder från senaste dagarna:

Vi hörs!

VB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.