Militär-VM 2018: 15 km skate, 20 km patrull imorgon

Hej!

Militär-VM 2018, 15 km skate: Jag och Norum var placerade i första startgrupp och jag gick ut som nummer fyra på nummerlappen med starttid kl 09.02. Hela spåret var saltat så det bjöds på riktiga betongspår. Mitt lopp såg ut ungefär så här:

0-5 km: Öppnar hårt och leder med 5 sek före Hakola efter 1 km. Stumnar en del halvvägs in på första varvet och varvar ca. 10-15 sek bakom Hakola.

5-10 km: När jag varvar har jag åkt 11.30 min och ser att Simon Hallström startar. Kvällen innan hade jag förutspått att detta kunde ske. Lägger mig i rygg i två kilometer innan jag går om för att öka farten i vår klunga på två man. Vid 7.5 km kommer Lucas Bögl (15:e och 16:e på OS) ikapp. Han startade 30 sek bakom mig. Han drar vår klunga i några hundra meter innan jag tycker det går för långsamt. Vi växeldrar några gånger i utförsbackarna och de flacka partierna in mot stadion.

10-15 km: Bögl drar i varvning innan jag upp och drar i två utförspartier ut ur stadion. Med 2 km kvar går jag förbi för sista gången och börjar långspurten in mot mål.

Det blev sedan en spännande väntan i mål för att se hur långt resultatet skulle stå sig mot den förväntade segraren Dario Cologna. Det var även en nervös väntan mot Simon Hallström som ledde över mig med 15 sek när han svängde ut på sitt sista varv samtidigt som jag och Bögl gick i mål. Jag lyckades hålla undan mot Simon med en dryg sekund och slutade 6:a i tävlingen, placeringen före Simon och med Norum på 20:e plats så lyckades vi ta ett lagbrons, 2.5 sek före Tyskland! Riktigt kul!

Fint att slå åkare som Tritscher, Eisenlauer, Baumann, Tsinzov och Petukhov. Förra gången jag tävlade i militär-VM blev jag 11:a, nu är jag några steg närmare ett av mina mål i karriären: vinna militär-VM.

Imorgon väntar patrull 20 km där jag kommer agera patrullchef. Med mig i laget har jag Simon Hallström, Oskar Brandt och Christofer Eriksson. Christofer kommer köra första skyttet (5 km, ligg), Oskar andra skyttet (10 km, stå) och Simon kör sista skyttet (15 km, ligg). Planen är att jag kommer åka med en skidskyttebössa på ryggen så mycket som möjligt för att avlasta de andra. Detta är en av årets höjdpunkter tycker jag, sällan man får tävla tillsammans på detta sätt i längdskidor och skidskytte!

På kvällen blir det bankett…

Bilder:

Banprofil 15 km skate. Inga oklarheter kring längden på varje varv.
Resultatlista herrar
Resultatlista damer
Ut från start. Foto: arrangören
Oskar Brandt, Niklas Henriksson och Tobias Arwidson försöker räkna ut lagmedaljerna. Jag står och håller i mina Rossignol Premium S2 med B35 slip som jag tävlade på.
Blomsterceremoni för topp 6.
Resultatlista lag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.