Maxtest, Bruksvallarna imorgon

Hej!

Igår, måndag, hade jag ett maxtest inbokat klockan 15.00. Förhoppningen var att få någon form av höghöjdseffekt av att ha varit i Hochfilzen i 7 dagar. Tyvärr kompenserar inte kroppen någonting (alls) på 1000 meters höjd och jag hade samma HB som vanligt. Testledare Hampus sågade min okunskap. Skulle läst på mer…

Trots det knäckande beskedet så började testet bra där jag gjorde mina bästa subnivåer någonsin (med råge). Kanske inte så konstigt då jag uppenbarligen är i god form. När det var dags för maxtest så hade jag valt att köra det nya testprotokollet där man åker 800 meter så fort som möjligt genom att själv kontrollera farten. Jag har aldrig gjort detta test tidigare men bestämde mig i höstas att jag var färdig med den ”oändliga backen” efter att ha passerat 8 min gränsen där. Testet var rätt skönt första 30 sekunderna, sedan började helvetet. Fy i fan vad jobbigt det var.

Testet gick ändå bra, jag låg på mitt maximala syreupptag väldigt länge och hade 3 mmol högre laktat än tidigare uppmätt i labbet. Maxpulsen var däremot betydligt lägre men det är ganska förståeligt på drygt 3 min åkning.

Idag, tisdag, tränade jag på förmiddagen med Oskar Kardin och Nils Persson (båda Östersunds SK). Vi utgick från stadion på ÖSK och åkte både på Torråsen och Spikbodarna i jakten på skare. Vi hittade några fina partier! Denna eftermiddag har jag kört gym, var ett tag sedan sist. Körde på lättare vikter och ganska få repetitioner för att hålla uppe explosiviteten och power inför säsongens sista lopp som blir på lördag i Bruksvallarna. Björn och Johan kör teamsprinten för Piteå Elit på torsdag.

Resan mot Bruksvallarna sker imorgon då en av våra två vallare för helgen, Karl Edenroth, plockar upp mig i Östersund. Joakim Persson blir även han med som vallare och jag vet ej vem av dessa två som är utsedd till vallachef. Klubben kommer bo i Ramundberget.

Sista racet för denna säsong blir alltså på lördag då jag kör Fjälltoppsloppet, 35 km skate masstart. Brukar trivas väldigt bra uppför fjället så ser verkligen fram emot denna tävling.

Avslutar med två bilder på nya Oakley Flight Jacket. Var väldigt skeptisk till dessa första veckorna men senaste dagarna har det ändå svängt och nu är habegäret stort:

Glad att de äntligen släppte Prizm Low Light-linsen (tidigare Prizm Stadium).

2 reaktioner till “Maxtest, Bruksvallarna imorgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.