Trevliga dagar i Bruksvallarna

Hallå!

Ni som använder sociala medier och följer minst en svenska längdskidåkare på Instagram har nog inte missat att Fjälltoppshelgen gick av stapeln torsdag-söndag och att det bjöds på riktigt skrytväder.

Jag anlände till Bruksvallarna under onsdagskvällen efter att Karl Edenroth plockat upp mig och Jenny i Östersund. Jag tävlade inte teamsprinten utan det gjorde Björn och Johan medan damlaget bestod av Lisa och Emma. Vi herrar visste hela säsongen att en bra åkare kommer bli petad då vi bara är tre herrar i klubben. Eftersom min säsong sett ut som skit fram till SM så var jag inställd på att ej köra då både Björn och Johan levererat riktigt bra resultat! Istället agerade jag chaufför och stavlangare och åt klubben och jag tycker jag skötte mig bra även om jag var ruskigt sugen på att själv tävla. Vårt herrlag tog sig vidare till final utan problem och där slutade de 4:a, bra lopp av båda även om det hade suttit fint med medalj. Vårt unga damlag tog sig också till final där de slutade 10:a.

Vallachefen Karl och förste vallare Jocke.
Tjejernas final.

Fredagen bestod av plugg och skidtester för min del (läser historia igen). Jag och Karl var även och tittade på 100 meters tävlingen där klubben ställde upp med en åkare, Johan. Han blev 10:a i prologen men åkte ut i 16-delen mot Olle Jonsson.

Karl slappnar av efter att ha testat ut fem pulver och fem toppningar åt Johan inför 100 meters-heaten. Eller så inte. Slappnade av gjorde vi i alla fall.

Lördagen var det då dags för 35 km skate. Jag trodde verkligen jag skulle få ett kanonlopp efter att ha levererat stabila och bra lopp ända sedan SM i Skellefteå startade. Tyvärr hade jag inte de bästa av dagar och hade valt helt fel skidpar, hade ruskigt dåligt släpp uppe på fjället och fick se min lagkamrat Johan segla ifrån mig uppe på första fjället. Var less under ganska lång tid men kämpade på. Uppe på det andra fjället bildade jag klunga med bl.a. Gilberto Panisi (Falun Borlänge) och Simon Hallström (Idre SK). Gilberto var stark och skötte det mesta av dragjobbet i vår klunga, dessutom verkade han ha riktigt bra skidor. Efter 34.5 km ryckte jag inne på stadion och säkrade 20:e platsen. Det kostade en öl på krogen senare under kvällen, ganska fult att spurta ned den som dragit i 15 km för en 20:e plats men jag ångrar ingenting. Väl i mål fick jag höra att min lagkamrat Björn vunnit tävlingen, riktigt kul! Johan vann sin klungspurt och slutade 15:e. Tjejerna blev 6:a och 9:a.

Uppladdning inför mitt 35 km lopp: RÅ koncentrerade rödbetsjuice två timmar innan start, Umaras Intend 45 minuter innan, Umaras sportdryck under uppvärmningen samt Umaras Recovery direkt efter målgång. Nu gick ju racet rätt kasst men det hade nog gått ännu sämre utan min optimala uppladdning.
Prispallen damerna
20% av de tävlande i varje klass fick pris vilket motsvarade 19 herrar… </3
Denna tavla hängde i vår stugas vallabod. Jag fann den väldigt underhållande!
Lördagskväll, laget är redo för galej tillsammans med resten av skidsverige. Blev en bra kväll även om det var krångligt att ta sig till och från Funäsdalen (ca. 20 km) där alla skidåkare samlades.

Sedan i söndags är jag tillbaka i Östersund igen. Blir lugna dagar framöver där jag tänker träna när jag känner för det. På lördag blir det festligheter på Arctura där Björn har döpt arrangemanget till ”avslutningsfest samt VB 26”. På fredag nästa vecka (27 april) fyller jag 26 år och samma dag börjar säsongen 2018/2019:s första träningsläger tillsammans med klubben. Lägerorten är i vanlig ordning fantastiska Saxnäs och vi blir där fredag till fredag! Vi kommer träna väldigt mycket där samt planera det kommande året med klubben.

Fick hem dessa två Oakley EVZero Stride, recension kommer.
Fixade dessa åt herr Edenroth, svarta Jawbreaker med Chrome lins. Riktigt snygga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.