Norrbottens pärla

Hej!

I fredags efter mitt eftermiddagspass rullade jag upp mot Norrbotten och Luleå. Inledde lördagen med att cykla tre timmar på Ormberget, fann två riktigt trevliga mtb-slingor där på totalt ca. 6 km (?) samt ett till synes oändligt antal stigar. På kvällen var det dags för Solo: A Star Wars Story tillsammans med mina två kamrater, Benne och Oskar. Jag hatade inte mitt liv medan jag såg den och den förstörde inte allt för mycket av min barndom så det får trots allt ses som godkänt i tider som dessa!

Under söndagen rullade jag bilen de ca. 70 kilometerna till Teugerträsk som man når genom att passera genom Älvsbyn och sedan fortsätta i nästan 20 km in mot Koler. Mamma och pappa sålde huset på Barkargatan för snart två år sedan och de sade nyss upp sin lägenhet i centrala Älvsbyn vilket innebär att de numera bor permanent i stugan. Vem hade kunnat tro att de skulle flytta till Teugerträsk för tre år sedan? Stället är hur som helst väldigt idylliskt och jag tycker verkligen om att spendera tid där. Dessutom passerar en av kommunens bästa rullskidväg/cykelväg alldeles bredvid. Jag blir kvar i Älvsbyn fram tills på lördag då vi har träningsläger i Piteå fram till onsdag den 6:e juni. Åker hem till Östersund efter det.

Bilder och träningspass sedan förra inlägget (före recension av Oakley EVZero):

Frösön, Östersund. Här springer jag på min favoritstig på mitt favoritberg i stan, Öneberget. På bergets nordsida finns resterna av en borg, Mjälleborgen, som uppfördes under 300-talet.
Stakintervaller på b-bandet förra måndagen. Jenny styrde kontrollerna och såg till att jag höll i tekniken. Väldigt bra och kontrollerat intervallpass.
Jenny på väg upp till lägenheten efter det dagliga besöket på Jämtländska Matsalen.
Löpintervaller på Hofvallen i fredags, näst sista passet i Östersund innan jag åkte norrut. Sprang först en väldigt kontrollerad tröskel på 2 km i 3.28 min/km tempo. Därefter körde jag fem fartökningar på 150 meter innan jag brände av fyra stycken 800 m-intervaller med 2.30 min vila mellan varje. Hyfsat stum i vaderna och baksida lår efter dessa. Samtidigt på banan befann sig min klubbkamrat Sofia Henriksson som numera också har Jocke Abrahamsson som tränare. Hon hade med kameran och tog denna bild när jag just avslutat min sista åttahundring.
Tre timmar mtb på Ormberget.
Här tog det tvärtstopp när jag skulle hoppa av från spången. Det borde jag ha kunnat räkna ut..
I söndags gick jag och mamma igenom alla kartor som vi sprang genom åren, mestadels somrarna 2004-2009. Jag sparade en karta från H14 då jag blev Norrlandsmästare, resten gick till återvinningen.
Nilas, en trogen träningskompis genom åren. Numera en bekväm herre på 11 år. Igår orkade han springa först 4 kilometer med mig och sedan 7 kilometer med mamma.
Blivit några pass med bygdens skidskytt, Johannes Hortlund. Om jag fick en krona för varje gång han frågat när jag ska flytta hem till Älvsbyn hade jag kunnat köpa alla nya Oakley-modeller som släppts de senaste två åren.

Nu ska jag snart gå förbi morfar och sedan besöka det lokala gymmet, Kraft & Hälsa! Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.