Stakintervaller längs Storsundsvägen

Hej! Ska försöka uppdatera bloggen oftare, här kommer veckans andra inlägg:

Onsdag FM: Crosspass i Älvsbyn, 1.30 h stakning broarna runt (- Kanis) + skarv följt av löpning på Getberget och Hundberget. Nu när jag är van rullskidbana och mindre vägar i Östersund tycker jag det är riktigt obehagligt att köra rullskidor på 90-vägar. Som 26-åring vet man att man inte är odödlig (någonting jag trodde som 18-åring). Statistiskt sett så lär man möta några rattfyllerister samt en hel del telefonanvändare under sommaren. Jaja, stabilt pass hur som helst.

Broarna Runt, hade nog hunnit med Kanis också, då hade jag sluppit skarva. På löpningen inledde jag med att springa över gamla järnvägsbron och sedan sikta mot Getberget där det finns en riktigt fin stig på ca. 15 minuter. Sprang sedan upp på norra sidan av Hundberget. Hade nog också hunnit med Rackberget men förlängde inne i byn istället. Gillar inte plustiden eller minustid när man sammanfattar passet…

Onsdag EM: Styrketräning på Kraft & Hälsa.

Torsdag FM: stakintervaller längs Storsundsvägen. 10 min tröskel, 5 min 45/15 (45 sek arbete, 15 sek vila), 5 min 45/15, 5 min 30/30. Bra pass och driv men ganska låg maxpuls (183, 16 slag från max).

Storsundsvägen. Lite trafik, fin asfalt och det finns några backar. Bakom det röda stopptecknet ligger mamma och pappas stuga.
Använder en app som heter ”HIIT interval training timer” när jag kör intervallpass med snabba skiftningar mellan arbete och vila. Kör man 15/15 stakningen kan man ju inte hålla på och titta på klockan. Enkel app som det den ska.

Torsdag EM: Landsvägscykling två timmar tillsammans med Johannes Hortlund och min ungdomstränare Erik Jonsson. Jag fick låna Johannes gamla hoj då jag inte längre äger någons racer, snällt det! Vi körde Övrabyn, Nystrand, Björkberg och sedan tillbaka. En jävla vind bjöds det på. Med ca. 25 min kvar av passet fick Johannes punktering utan något reparationskit. Erik hade en extraslang men hans kolsyrepatron krånglade. Blev brytbuss hem för Johannes alltså.

Erik och Johannes
Erik

Fredag: vilodag

Övriga bilder:

Mamma och pappa har äntligen fått en hund som tycker om att bada. Uno kastar sig hejdlöst efter det han ska apportera.
Kvällstur på sjön med föräldrarna och hundarna. Morsan använder ett par Radarlock XL som hon ärvt av mig.
Tvättat bilen har jag gjort idag.

Jag och mamma har även varit in till Vidsel på begravning idag efter att Kicki Lundgren förlorat kampen mot cancer. Kicki var väldigt engagerad i Älvsby IF Skidor under flera av mina undoms- och juniorår i klubben och hon var ofta speaker på Kanisspelen, Andörjan och våra klubbmästerskap. Sedan jag startade viktorbrannmark.com sommaren 2013 är ”Kicki” den signatur som skrivit överlägset flest kommentarer här på bloggen, både i motgång och i medgång. Tack för all stöttning och vila i frid Kicki.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.