Intervallpass, styrkepass, GoPro mot Garmin

Hej!

Några nyckelpass från senaste tiden:

Lördag FM: 10 min tröskel + 4 x 4 min klassiskt på B-bandet på NVC. Har rätt många tider och hastigheter nedskriva på detta rullband från de senaste två åren och kände att det var läge att checka läget. Tröskeln hade jag bland de bättre resultaten om man tittar på hastighet/lutning kontra känsla/puls. På 4 x 4 min var jag 1 km/h från den fart jag höll i oktober ifjol. Då var jag i rätt bra form och det var ännu någon vecka innan det barkade åt helvete.

Tisdag FM: 4 x 10 min (3 min A3, 3 min A3+, 2 min A3, 2 min A3+) skate på rullskidbanan i Östersund. Hade svårt att hitta en lämplig slinga där de tuffare A3+ minuterna hamnade på lämpliga partier d.v.s. inte utför. Blev ett okej pass men skulle ha kört i ett konstant motlut så här i efterhand.

Nytt styrkeprogram

Fick ett nytt styrkeprogram i Piteå av coach Jocke Abrahamsson. Mycket fokus på power och explosivitet samt att få fram höften. Bilder från några av övningarna:

Korta, explosiva knäböj.

Frivändning med en hantel

Explosiva marklyft

Pushup side plank med hantel kan vi kalla denna

GoPro Hero6 Black och Garmin Virb Ultra 30

För snart två år sedan fick jag en Garmin Virb Ultra 30 av en sponsor. Då hade den samma foto- och filmspecifikationer som den bästa GoPro-kameran (Hero5). Dessutom hade Garmin inbyggd GPS samt flera sensorer och möjligheten att synka till Garminklockor och pulsband. Tyvärr hade jag i våras använt kameran utan skyddshus för många gånger vilket hade resulterat i en tråkig repa på linsen som gjorde att det blev en liten, grumlig fläck på bilderna man tog. Bestämde mig för någon vecka sedan att prova på GoPro och beställde en Hero6. Startade den en kväll för någon vecka sedan och la direkt märke till att LCD-displayen var som en stjärnhimmel med flertalet döda/frusna pixlar. Detta medförde självklart en sömnlös natt. Uppdaterade kameran nästa dag men problemen bestod. Läste på om kameran och det verkade som att det var ett rätt vanligt problem för de som lägger märke till detaljer. GoPro har använt en billig LCD för att hålla ner priset och jag läste om någon som hade bytt kamera fem gånger innan det blev rätt. Då insåg jag att denna kamera potentiellt skulle innebära mycket olycka för mig och mina bokstäver så valde därför att skicka tillbaka den. Tog kontakt med Garmins kundservice som kunde ge mig en helt ny Virb Ultra 30 för ett bra pris så därför fortsätter jag med Garmins actionkamera som fortfarande är riktigt vass. Jag fotar mest och det jag filmar gör jag inte i 4k med 60 fps då de medier jag använder inte spelar upp i den upplösningen (lååångt ifrån). Hade gärna betalat för något slags premium-medlemskap för att slippa se mina filmer bli helt förstörda på Instagram.

GoPro Hero6 Black. Besvikelse för mig.
Sånt här kan man inte leva med.
Garmin Virb Ultra 30, en riktigt bra kamera! Tyvärr har den inte sjunkit nämnvärt i pris utan ligger på samma nivå som Hero6. Nej, jag är inte sponsrad av Garmin. Jag gillar bara prylar.

Övriga bilder:

Helgen kommer bli jobbig, tivoli 40 meter från lägenheten.
Star Wars-bingo med saker vi gissade skulle dyka upp när vi såg Solo: A Star Wars Story. Jag skriver inte bättre efter en öl, det är tydligt.
Nya hjul från Elpex! 3:or och 4:or klassiskt samt deras 3:or skate som rullar motsvarande som Marwe 6.

Förresten, var det någon som såg när det skrapades triss i Nyhetsmorgon imorse? Jag slösurfade i början men märkte när det började skrapas att jag där och då upplevde en kommande klassiker. Fortfarande tagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.