Offerdalsmilen, 4:a på 33.51

Hej!

Igår förmiddags tränade jag 1.30 h skate tillsammans med Åsarna IK:s Tiio Söderhielm som nu är tillbaka som längdskidåkare efter tre (?) säsonger som skidskytt. Vi hade intressanta diskussioner om bl.a. Historiepodden samt olika seriealbum och karaktärer från Hergés Tintin. Kul att vi båda har en stark relation till dessa tidlösa serier. Inget träningssnack alls vilket kan vara skönt i en tillvaro där man tränar och enbart umgås med längdskidåkare.

På kvällen var det så dags för dygnets stora prövning, Offerdalsmilen. Samåkte till Offerdalsbygden tillsammans med hemmasonen Max Novak och vi anlände till startplatsen i Kaxås en timme innan start, alldeles för tidigt vilket innebar att man av nervositet drack alldeles för mycket sportdryck.

När starten gick var det ingen som tog initiativ de första 20 meterna så då klev jag in först och satte till en början upp ett sub 3:00 min/km tempo. Första tre kilometerna gick på 9.39 min (3.13 min/snitt) och det kändes jävligt bra. Vid 4 km började den långa stigningen och just innan det började jag känna av att jag öppnat för hårt. Hemmasonen Håkan Emilsson gick upp och drog och hemmapubliken hejade ivrigt på Bångåsensonen under den kilometern jag hängde med innan jag fick släppa. Där och då parkerade jag rätt hårt och fick samtidigt ett jäkla mjälthugg som jag inte haft sedan högstadietiden (1 liter sportdryck innan start..). Kort därefter sprang dagens vinnare Emil Meijer förbi  och ytterligare en stund senare blev jag passerad av Lager 157:s Andreas Holmberg. Jag lyckades hålla Andreas rygg fram till sista kilometern, då var det tack och godnatt igen. Sprang in som fyra på tiden 33.51, 11 sekunder från 2016. Helt okej lopp men dåligt upplagt! Kul att man fortfarande kan vb-öppna, saknat det i vinter.

Riktigt trevlig tävling och bra arrangemang som vanligt av Offerdals SK.

Siffror:

Sträcka: 10.02 km

Medeltempo: 3:23 min/km

Bästa tempo: 2:41 min/km (rimlig start)

Färdtid: 33:51 min

Medel löpkadens: 172

Höjdstigning: 83 m

Höjdförlust: 93 m

Strax efter starten. Alla bilder är tagna av Henrik Aflodal.
Här ser jag inte ut att väga 72 kg
Sliten
Hastighets- och höjdkurva. Man tappar 10 höjdmeter från start till mål. Jag och Andreas diskuterade efteråt och vi var överens om att vi hellre haft det konstant platt eller uppför just för att man är så kass på att springa utför.
Pulskurva. 186 snitt (93%), 194 max (97%).
Resultatlista. Perra Hellström jagade konstant 5-10 sekunder bakom mig och Andreas mellan 5 till 9 km

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.