Förlängda avtal med mina huvudsponsorer + en del annat

Hej!

Älvsbyhus och Sjölund & Öhrberg

För ett tag sedan blev det klart att mina två huvudsponsorer, Älvsbyhus samt Sjölund & Öhrberg (som inte har någon hemsida) fortsätter stötta mig kommande säsong vilket blir fjärde året i rad. Längdskidåkning är inte en sport man blir rik på (om man inte tillhör det yttersta toppskiktet). Många hemma i tv-sofforna skulle nog inte tro sina öron om de fick höra hur många som tränar på heltid för att nå sina mål men med ekonomiska förutsättningar som i t.ex. fotboll motsvarar… Division 3? Hur som helst blir man expert på att överleva på få resurser i alla fall och därför är de personliga sponsorerna ovärderliga. Det är svårt att konkurrera mot de bästa om man samtidigt ska jobba vid sidan om träningen.

Året då jag var andraårssenior jobbade jag halvtid samtidigt som jag försökte träna 700 timmar och även om jag hade väldigt schyssta förutsättningar så var det svårt att ta nästa steg. Sommaren efter den säsongen sade jag upp mig och flyttade till Östersund tillsammans med Jenny. Det hade dock lika gärna kunnat bli Falun då jag sökt in till DSA den våren. Två månader innan jag skulle flytta ned tyckte Henrik Fristedt att jag borde flytta till Östersund istället. På den tiden var jag väldigt tankspridd och ”inne i mitt” och hade inte någon koll vart Falun låg geografiskt. Minns att jag tog en titt på en Sverigekarta och insåg att Falun i princip låg granne med Stockholm (?!). Där och då ringde jag Jenny och berättade att ”vi flyttar till Östersund istället”. Nu har vi bott här i snart fyra år och jag har kunnat träna på heltid, d.v.s. finansierat med studiebidrag men mycket tack vare mina sponsorer samt förmåga att överleva på små medel (och samtidigt ha en respektabel Oakley-samling).

Nu känner jag att jag seglade iväg rätt ordentligt. Nåväl, tack återigen Älvsbyhus och Sjölund&Öhrberg!

Nu när jag ändå har nämnt mitt arbete på Älvsby Energi kan vi väl slänga in några bilder från den 2013-2014 då jag körde omkring i kommunen och märkte upp soptunnor. Tunnorna skulle utrustas med små ”taggar” samt etiketter på baksidan som skulle användas för att elektroniskt registrera och väga varje soptunna från sopbilen. Ett fritt och ensamt arbete där jag under året fick se varenda by och hushåll i kommunen. Då och då kan jag sakna den tiden, trevligt arbete faktiskt. Då var jag som synes väldigt flitig på att använda Snapchat. Ni får ha överseende med att jag var ung (22 år…). Nu kör vi:

”Naken man + garage” kräver nog sin förklaring. Minns att jag sökte efter en soptunna i en by men kunde inte hitta den på gården där den skulle finnas. Då kom det ut en man i kalsonger och berättade att han hade den i en ladugård och att det var bäst om jag följde med. Jag följde motvilligt med in och det var riktigt mörkt och kyligt där längst inne i ladan vill jag minnas. Inga otrevliga överraskningar skedde där inne tack och lov.

Träning torsdag 2018-06-21:

Förmiddag: Tre timmar skate tillsammans med Åsarna IK:s Simon Lageson. Jag hade Elpex lättare rull medan han använde de betydligt tyngre Marwe 6-hjulen. Vi körde Rödörundan och snittade 18.2 km/h. Riktig bragd av Simon! 10 impulser körde vi också och jag kände mig riktigt rapp. På dessa längre pass använder jag mig av Umaras nya sportdryck U sport 1:0,8 som möjliggör ett högre kolhydratintag då kolhydraterna maltodextrin och fruktos har just formulan 1:0,8. Rekommenderas! Produkter från Umara som jag använder har jag sammanställt i detta inlägg från i höstas.

Dagens runda
Umara-skåpet hemma

Eftermiddag: Styrketräning på Sportsgym City. Har en viss träningsvärk i benen från racet i tisdags så därför plockade jag bort ett set på varje benövning och lade till en extra övning för överkroppen.

Gym

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.