Boden, Villard de Lans

Hej!

Sitter i ett hus ovanför Villard de Lans just nu. De andra som bor här är ute på olika ärenden för tillfället så därför passar jag på att blogga, Niklas påminde mig om att det är närmare två veckor sedan senast.

Militärlandslagsläger i Boden: Femte året för mig i militärlandslaget och fjärde lägret i Boden (jag var inte med ifjol). I år hade vi ett uppdaterat träningsprogram som var väldigt bra med bl.a. ett snabbhets-/spänstpass med L-O Nilsson första dagen. Det väletablerade intervallpasset i Storklinten fanns fortfarande med på programmet och det genomförde vi redan dag två istället för på slutet av lägret. Jag hade en väldigt bra dag och det var nog ett av de bättre intervallpassen i år. Nästa dag vaknade jag tyvär upp och kände att jag var på väg att bli sjuk. Åkte direkt till hemkommunen och stannade där i två dygn. När jag vaknade på fredagen kände jag mig kärnfrisk så det var bara att åka tillbaka till Boden igen och vara med på tre pass till. Bra luft i Älvsbyn alltså.

Intervaller uppför Storklinten. Samma upplägg som alla år tidigare: 10 min tröskel, två block med 4 x 2.30 min AIII+ med 1.15 min vila, 10 min tröskel.

Under lördagskvällen hade jag en klassåterträff i Älvsbyn tillsammans med alla 9:or som gick ut 2008. Innan vi alla träffades på hotellet så möttes min klass upp hemma hos Frida. Riktigt, riktigt kul att träffa alla igen och många har jag fortfarande kontakt med. Benjamin och Oskar bl.a. ser jag alla nya Star Wars-filmer med. Jag har en bra upplevelse av min tid i grundskolan och gillade verkligen min klass. På Älvåkraskolan i Älvsbyn var vi fyra klasser med 9:or innehållandes 90 elever, ca. 50 av dessa dök upp på hotellet.

Villard de Lans: Tränade dubbla pass i Älvsbyn under söndagen. Tidigt under måndagsmorgonen flög jag från Luleå via Stockholm till Geneve i Schweiz där Lukas Ebner plockade upp mig och Peter Kling med sin pappas bil. Lukas hade kört fyra timmar från Freiburg i Tyskland och resan fortsatte mot Villard de Lans som ligger ca. 30 min från Grenoble. Med 15 km kvar hoppade jag ur då jag skulle plocka upp en landsvägscykel som jag hyrt under veckan. jag cyklade de sista kilometerna till huset där vi bor och där jag mötte upp Peter och Lukas innan vi fortsatte på en 2.30 h tur denna måndagskväll. Dagen efter cyklade vi 110 km och 2000 höjdmeter. Igår körde jag rullskidintervaller med Erik samt några ytterligare amerikanare från Alaska.

Anledningen till att vi är i Frankrike är för att Marine Dusser ska gifta sig med Erik Bjornsen nu på lördag och enligt rykten är 210 personer bjudna till bröllopet! Marine har fixat så att vi långväga gäster har ett hus att bo i, riktigt schysst! Just nu är vi två tyskar, en dansk, en slovak, två amerikanare och en svensk. I eftermiddag ansluter en Anna från Ungern samt Etienne från Kanada. Alla som bor här har en bakgrund som längdskidåkare. Jag känner Marine och de flesta andra i huset från mitt år i Alaska och flera av dem har jag inte träffat på fyra år. Tiden går alldeles för fort och idag är det redan torsdag. Vi har hunnit med väldigt mycket och vi ser alla fram emot bröllopet på lördag!

Cykelbutiken som låg 15 km från Villard mitt i ”ingenstans”. Även om vi hade GPS så körde vi förbi huset då vi verkligen inte kunde tro att det där ensamma huset på landsbygden var en cykelbutik men det var det!
Minigolf
Ovanför minigolfbanorna fanns det en skylt med ”Bobsleigh 1958 Winter Olympics Grenoble”. Vi följde anvisningen och runt hörnet fanns en väldigt sliten bana för bob. Fortfarande osäker om det var denna bana som användes då Wikipedia säger att man tävlade i L’Alpe-d’Huez. Riktigt mäktig var den i alla fall!
Martin (bakom) och George (framför). Martin tävlade för UAA innan min tid och George växte upp tävlandes mot Erik Bjornsen. Imorse tog vi en sväng på rullskidbanan som ligger fyra kilometer från Villard. George lånade pjäxor, rullskidor, glasögon och stavar från mig och var riktigt nöjd med Elpex/Rossignol/Oakley/KVplus-kombinationen!
Jag stakade och körde impulser imorse. Denna vecka har jag ett friare träningsprogram från Jocke där jag har två intervallpass och några ytterligare nyckelpass jag ska få in i träningsdagboken.
Vi bor verkligen helt perfekt två kilometer från centrum. Alla är överens om att vi borde anlänt en vecka tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.