Stum i Åre, 5 h dag idag

Hej!

Tisdagens Vertical K i Åre blev en besvikelse, hade hoppats komma upp på ca. 45 min men istället blev det blygsamma 47:47 min! Hade hyfsat bra start och relativt pigga ben till en början men vid 200 höjdmeterskylten och framåt så var jag så fruktansvärt stum i vaderna. Tror aldrig jag haft så högt laktat i någon muskelgrupp tidigare. Eller ja, det har jag säkerligen men det var verkligen något utöver det vanliga, vaderna satte verkligen stopp och från knäna och uppåt kändes det helt okej hela vägen. Vid några passager fanns det rep att tillgå vilket gjorde att man kunde dra sig upp med överkroppen, under tävlingen kändes det som att repen var det bästa som hänt mitt liv. Min lagkamrat Björn imponerade i alla fall och slutade 4:a!

Ett riktigt professionellt arrangemang av Fjällmaraton och jag kommer gärna tillbaka nästa år!

Resultat: http://live.eqtiming.com/39548#

Igår på förmiddagen körde jag klassiskt på rullskidbanan, kändes som det vettigaste alternativet för att skölja ur benen. På eftermiddagen var jag i gymmet och där körde jag inte en enda benövning.

Idag, torsdag, är det timmar som gäller. Denna förmiddag stakade jag i tre timmar och 54 km med min lagkamrat Björn. Nu är jag och Jenny på väg till Åre där jag tänkte bestiga Åreskutan och sedan titta på Swix Sprinten där Jenny förhoppningsvis vinner tillbaka lite ära till vårt hushåll. Swix Sprinten är en del av Fjällmaratonveckan där man springer en 300 m-bana med prolog och finaler. Tidigare idag var det bara fem damer (34 herrar) anmälda så vi får se hur många heat de kan få till ikväll.

Bilder:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.