Träning, sponsorer, utrustning

Hallå!

Tillbaka i Östersund efter några veckor borta.

Bröllop:

Bröllop i lördags alltså för min barndomskompis Benne som numera bor i Luleå tillsammans med sin Linnéa. Jag och Benne började i samma klass i 2:an på lågstadiet och höll ihop under hela grundskoletiden. Något år efter gymnasiet umgicks vi inte lika mycket men de senaste tre åren har vi nog hängt tillsammans fyra-fem gånger per år då jag försöker träffa honom varje gång jag är uppe i norr. Vi har även en nybliven tradition där vi ser alla nya Star Wars-filmer tillsammans med ytterligare en barndomsvän, Oskar. Benne och Oskar är väl de vänner jag umgås mest med som inte har någon bakgrund inom elitidrott, däremot delar de mina övriga intressen som science fiction-filmer och tv-spel.

Som sagt så tog jag Bennes svensexa den 25 augusti på största möjliga allvar. Min bästa idé för dagen var att göra en uppföljare till en Star Wars-film vi spelade in som 11-åringar. Originalfilmen från 2003 fick vi lov att producera under skoltid då det varje fredag fanns en lektion som hette ”elevens val”. Benne bodde bara två minuter från skolan så under ett skolår var tanken att vi skulle filma och innan skolavslutningen visa vad vi lärt oss för klassen. Dock var vi inte så tidseffektiva utan ägnade mesta tiden åt att spela dator och peta i näsan. Resultatet på filmen blev därefter… Minns jag rätt så klipptes den ihop typ tre år efter.

Inför svensexan så ägnade jag tiden vid sidan om träningen till att hitta liknande kläder och rekvisita som vi hade då. Jag skrev även ett manus med 15 scener där dessa numrerades så att vi skulle kunna vara så effektiva som möjligt då dagen var fullspäckad och vi endast hade två timmar för filminspelningen. Allting under filmskapandet flöt på perfekt och vi hade sjukt kul. Veckan innan bröllopet (1:a september) så ägnade jag ett tiotal timmar till att klippa ihop scenerna (även detta gick jag in för till 110%). Lagom till efterrätten på bröllopskvällen var det dags för världspremiär av ”Star Wars 2” och jag är mycket nöjd med mottagandet! Överlag blev det en fantastisk dag/kväll för Benne och Linnéa och det var en stor ära att få vara med.

Två screenshot från ”Star Wars 2”.
Vigsel. Här står jag faktiskt och gråter, vem fan hade kunnat tro att Benne skulle hitta en kvinna och gifta sig? Inte då jag!
Epic win här. Alla andra klarade bara av att hålla i två eller max tre stycken skyltar, jag håller i fyra!

Träning:

Livet som heltidsskidåkare flyter på. Jag har fortsatt leverera stabila intervallpass. Detta är dock någonting jag gör varje sommar så det gäller att tänka till nu i oktober/november. Sedan jag bloggade senast har jag kört två korta men intensiva intervallpass med maximalt arbete kring 30-120 sekunder. Imorgon väntar ett skatepass på Östersunds rullskidbana tillsammans med min lagkamrat Björn Sandström. Mellan passen ska jag köra en screening tillsammans med landslagets Marcus Bystedt. Detta får vi via skiduniversitetet, riktigt bra. Från och med igår och fram mot säsongen tänker jag även börja gå hos Access Rehab här i Östersund och få ”idrottsmassage”, vi har halva priset hos dem (även det via universitetet). Tänker att det kan vara bra att hålla benen så fräscha som möjligt nu sista månaderna in mot säsong. Hade mitt första besök där igår och det kändes både givande och smärtsamt.

Sponsorer och samarbeten:

Senaste månaden har det blivit klart att Nåiden Bygg AB samt Sjölund & Öhrberg AB fortsätter stötta mig. Jag har även en nytt samarbete på gång som borde bli klart den kommande veckan. Tillsammans med huvudsponsorn Älvsbyhus innebär det att jag har en stabil grund att stå på. Jag har aldrig haft det så tryggt ekonomiskt som inför denna säsong vilket är jag väldigt tacksam för. Många år bakom sig har man med en otrygg ekonomisk situation och det tär på psyket. Jag har den stora förmånen att kunna fokusera helt på mitt idrottande och har haft så de senaste fyra åren (även om de två första åren var riktigt på gränsen till vad man kan överleva på).

Utrustning:

Fick hem ett paket från min nutritionspartner Umara i veckan. Det innehöll ca. 10 kg sportdryck så nu borde jag klara mig i någon månad (år) till! Jag använder kolhydrater under majoriteten av mina intervall- och distanspass.

Förutom en gigantisk hink på 6.6 kg fick jag även hem 400 g-burkar, smidigt när man reser på tävlingar och läger.

Lite nya Under Armour-kläder och fem-sex nya Oakley-par så borde jag vara redo för höstens träning.

Fortfarande sugen på Jawbreaker Pop Fade.
Wind Jacket 2.0 i matt orange, riktigt läckra tycker jag.
Äger fortfarande (!?) inga Flight Jacket. Sugen på dessa med nya Prizm Low Light, under vintern blir det ju ca. 30% träning i mörker.
Slutligen fick jag igår en inbjudan till Bröllop i Australien! Taskig timing dock med mitten av januari, SM är väl typ 10 dagar senare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.