Vuokatti

Hej!
Söndag efter lunch åkte jag upp till Luleå och svärföräldrarna. Måndag morgon blev jag upplockad av Piteå Elit-bussen med Karl Edenroth bakom ratten. Slutdestinationen var Vuokatti och dit anlände vi strax efter lunch. När vi klev in i vår stuga blev bokningsansvarige herr Edenroth väldigt konfunderad då verkligheten inte motsvarade bilderna på hemsidan (på långa vägar). Vi åkte direkt tillbaka till receptionen där hon erkände att vi fått ett boende som inte motsvarade det vi bokat och att de eventuellt dragit en fuling. Istället fick vi byta till en av de nybyggda lägenheterna som sitter ihop med huvudbyggnaden så det löste sig bra! Efter att ha käkat eftermiddagsfikat drog vi ut och körde ett distanspass på rullskidbanan.
Så här skulle stugan se ut:

Så här såg det ut:

Nej, det var inte 75 kvm, snarare 50.
Viss skillnad ändå..

Igår, måndag, körde vi 2.30 timmar i skidtunneln på förmiddagen med en del fartlekar (kontrollerad acceleration upp till maxfart, håll den i ca. 8 sek). På eftermiddagen blev det ett kort men tufft intervallpass stakning med 30 och 60-sekunders intervaller. Fyfan, man hinner bli trött på så kort tid ändå.Idag kör vi 2.30 h + 2.00 h i tunneln. Kul att vara tillbaka på snö, visst känns skateskidorna något långa men man kommer fort in i det. Idag åkte jag klassiskt på förmiddagen och det kändes som att jag inte gjort annat i sommar. Det är väl åren som gör det.
Skidtunneln här är 1250 meter lång med en stigning på 26 höjdmeter. Man åker bort och sedan vänder man så fram och tillbaka blir det alltså 2.5 km. Väldigt många finska längdskidåkare är bosatta i Vuokatti men trots det så är det ändå få finska åkare i tunneln, istället är majoriteten koreanska och kinesiska längd- och paralympicåkare.
Om jag får gissa så är det 5:e eller 6:e gången jag är här. Däremot har jag aldrig varit i Torsby på sommaren vilket kan låta häpnadsväckande, dock är det bara 50 mil från Piteå jämfört med väldigt många fler till Torsby.
Vi kommer ligga på läger här fram till söndag. Vi är bara tre åkare: jag, Jennie Öberg och Mia Eriksson. Coach är Karl Edenroth. De andra har/ska ha landslagsläger eller är sjuka/skadade/har förhinder.

Litet men rutinerat gäng
Skidtunneln

2 reaktioner till “Vuokatti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.