Träning i Vuokatti

Hallå.

Jodå, vi tränar på här i finska Vuokatti. Riktigt grym träningsort med en slalombacke 10 minuter jogg från hotellanläggningen och fem minuter till rullskidbana och tunnel. Det enda jag kan klaga på är väl maten, finsk och svensk matkultur är lite olika. Främst är jag väl väldigt less på potatis men idag till middag fanns det faktiskt ris att välja istället så det var en glad överraskning.

Detta läger tränar vi på ”lagom” hårt, d.v.s. inga pass över 2.5 timmar och bara två renodlade intervallpass. Däremot har vi ingen ledig eftermiddag så totalmängden kommer ändå sluta på ca. 24 timmar.

I förrgår körde vi 7 x 8 min skate på rullskidbanan, som de flesta andra väljer vi att inte köra fartpassen på snö så här i september, egentligen har jag inget bra svar på varför men det är väl främst p.g.a. kylan i tunneln och att det är rätt mycket folk där inne.

Nåväl, 7 x 8 min (tot. 56 min) blev det på en väldigt platt bana då stora delar av rullskidbanan var avstängd dagen till ära p.g.a. skogsavverkning. Vi körde impuls i början och slutet av varje intervall. Vi körde två varv på en slinga som tog 4 min och det blev ändå helt okej, bra att träna på att hålla fart på de lätta partierna. Iivo Niskanen hade också skateintervaller och vid två tillfällen åkte jag med honom, det gick bra men oklart vad han hade för hjul. Dessutom körde han varannan intervall med viktväst! Mäktigt.

Igår hände det inget spännande, skidtunnel på förmiddag och gym på eftermiddag.

Idag hade vi ett distanspass i tunneln på förmiddagen innan det var dags för lägrets höjdpunkt, skidgångsintervaller! Mia körde klassiska intervaller på banan istället så det var upp till mig och Jennie att springa upp och ned i slalombacken. Upplägget var följande:

  • 4 min 15/15
  • Vila
  • 4 min 15/15
  • Vila
  • 6 min 90/30 (här hade jag högst maxpuls på 94%)
  • Vila
  • 4 min 30/30
  • Vila
  • 4 min 30/30

Jag körde med vätskebälte med mobilen i och på den hade jag appen ”HIIT interval timer” som jag använde på 15/15 och 30/30 för att slippa titta på klockan. Jag och Jennie försökte se till att vi startade varje intervall kring varandra så vi kunde fightas, hon var stark och jag hade en medium-dag så det blev riktigt bra!

Imorgon åker vi hem till Sverige. Alltid skönt att rulla över gränsen och ”tjäna” en timme.

Bilder:

2 reaktioner till “Träning i Vuokatti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.