Insamling för Erik Axelsson

Hej!

Skrev ett rätt långt inlägg igår så på grund av mina oregelbundna uppdateringar är det risk att ni missar det!

Måndag den 13:e augusti fick jag ett telefonsamtal från Niklas Henriksson som berättade att vår gemensamma vän Erik hade varit med om en cykelolycka och brutit nacken och låg inne för operation. Det visade det sig rätt snart att det var en bröstkota och inte nacken som brutits vilket innebar full känsel i armarna vilket var en lättnad med tanke på vad som kunde ha varit. Kommande dagarna var väldigt jobbiga och det var svårt att förstå att det verkligen hänt innan man fick möjlighet att prata med honom. När han hörde av sig var det ändå en enorm lättnad, han hade samma positiva inställning som bara Erik kan ha (ni som har träffat honom vet) och nu blickar han enbart framåt. Livet må ha tagit en liten annorlunda vändning men Erik är Erik och egentligen kommer inte så mycket att förändras.

Erik har bott fyra år i Montana där han kombinerat studier med att resa runt och tävla i NCAA, precis som jag gjorde säsongen 2012-2013. Han är klar med sin kandidatexamen och skulle tillbaka för ett femte år där han skulle tävla en sista college-säsong och samtidigt påbörja sin masterutbildning. Nu har han som mål att satsa på parasport och därför har hans tidigare lagkamrat Sawyer startat en insamling för att han ska kunna köpa sig en tävlingsrullstol! Kampanjen har gått bra och vi är många som ser fram emot att kunna träna med honom framöver!

Vill ni stötta Erik finns kampanjen på gofundme.com och ni hittar den här.

den klassiska, aggressiva Älvsby Skidlinje-åkningen
Från inspelningsdagen av ”Mt Kanis vol 2.0”, ren tur att vi inte skadade oss denna dag

Så här skrev Sawyer:

Erik Axelsson, a leading member of the MSU Nordic Ski Team was in a bike accident this summer just before starting school. In the accident Erik broke his back and is now paralyzed from the chest down. Overnight his life radically changed and he was faced with a new reality. Instead of retuning to MSU and another season of skiing, he is in a rehabilitation hospital near his home in Sweden. In addition to the daunting project of recovery and mastering basic life functions, his future is now on a completely different trajectory. To a remarkable degree, Erik has been taking these challenges in stride.

At his time at MSU he led the team to some of their most successful seasons in history, served as a positive a role model, and an awesome teammate. Everyone who has met Erik knows how enthusiastic and positive he is. This attitude has not changed from the crash. He is still joking around, and excited to see where his ambitions might take him. He has already expressed his interest in continuing with sports and staying as active as possible.

Along with adapting to his new lifestyle there are many expenses that come with improving his quality of life and facilitating his ability to continue maintaining a healthy, active lifestyle. His family is beginning construction on a wheelchair accessible apartment next to their home, and starting the complex process of figuring out what athletic equipment will be best for Erik in the immediate future to continue doing the things he loves. One of the goals of this campaign is to help buy Erik a racing hand cycle. These chairs cost roughly $5,000 and would allow him to continue racing and competing in sports on the Para circuit.

We all live in the knowledge that at any moment, a catastrophe or illness can lay us low, even in our prime. Our friend and teammate Erik Axelsson has just lived through such a life-changing event. Whatever you feel able to give toward his future ambitions will be deeply appreciated.

Thank You.

 

2 reaktioner till “Insamling för Erik Axelsson

  1. Fy fan vad tragiskt men han verkar ju vara en kille med den rätta attityden för att lyckas även om förutsättningarna har ändrats. Hoppas att han blir bättre och kommer kunna hålla på med det han tycker om.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.