Gällö, Solna, träning

Hej!

Jag tar och räknar upp lite höjdpunkter från senaste dagarna:

Onsdag: intervaller uppför tornet på Frösön, 5 gånger upp. Vi körde lite nya slingor, bl.a. en från båthamnen som tog 13 minuter. Denna dag var det 5-6 grader, regn och en jävla blåst rakt över Storsjön från Åre. Det blev inga rekordtider denna dag. Bra pass med en total intervalltid på 55 minuter. Film:

Torsdag: klockan 08.15 packade vi en minibuss med 7 skidsugna herrar och åkte de 45 kilometerna till skidtunneln i Gällö. Tunneln nyttjar gamla militära tunnlar och skidspåren mäter 1.3 km. Det finns en backe och den är byggd utanför tunneln, resten är enbart platt åkning med flera kurvor. Jag var imponerad av det de åstadkommit, väldigt trevlig och exalterad personal och väldigt fin åkning inne i tunneln. Bra kvalité på luften men något sämre snö. Tydligen är det för torrt där inne men de ska försöka öka luftfuktigheten som jag förstod det. I botten av backen fick jag även några tråkiga ”hugg” när jag åkte så det fanns en del sten där, det kändes onödigt. Eftersom det var så pass platt och med mycket kurvor tror jag det är trevligast att köra skate, annars blir det 95% stakning med mycket tjuvskate.

skidunivesitetsgäng + Daniel Rickardsson.
För att komma till entrén så går man under delen av tunneln som är byggd utomhus tillika den enda backen.
Så här såg spårsystemet ut.
Om man installerade deras app i telefonen så fick man varvtider med total distans och snittempo. Appen var sjukt smidig och tog bara en minut att hämta hem, installera och starta. Som synes så åkte jag 39 kilometer.
Olle Jonsson och Max Novak. Så här brett är det bara på ett ställa och det är där spåren möts.

Fredag: Hemligt specialpass tidigt på morgonen innan jag flög till Solna för att köpa bil. Efter nästan tre fantastiska år tillsammans med min Hyundai Tucson var det dags att säga farväl. Har bara gott att säga om denna bilmodell. Nu ska jag ju en helt ny bil inte krångla och det har den heller inte gjort. Min nya bil hämtade jag i Danderyd kring klockan 13.00 och sedan körde jag tillbaka till Solna för att hälsa på Erik Axelsson som sedan måndagen (24/9) befunnit sig på Rehab Station Stockholm. Där kommer han få rehabilitera och träna i fem-sex veckor. Jag var riktigt imponerad av anläggningen som invigdes 2017. Efter att ha sovit på ett hotell i stan och sedan hängt ytterligare med Erik så körde jag hem min BMW X1 efter lunch på lördagen.

Jag och Hyundaien under en kärleksfull stund i vintras.
På fredagseftermiddagen tvingade Erik ned mig i en rullstol så att vi båda skulle kunna rulla runt och härja på rehabcentret. Ganska snart kom vi överens om att vi skulle till Mall of Scandinavia som bara låg en dryg kilometer bort och att det var lika bra att jag satt kvar i stolen. Vi hade en riktigt kul kväll där vi rullade runt på köpcentret. Många nyttiga erfarenheter fick jag under de drygt fyra timmar jag satt i stolen.
Hunkigaste gänget i Solna. Erik godkände även min nya bil vilket var jäkligt skönt.
Det tog inte många veckor innan Erik fick grövst underarmar i vårt gäng. Hans mål är att ta paralympics-guld i åtminstone tre olika sporter, go get em’ tiger!

Söndag: crosspass fyra timmar på förmiddagen, två timmar stakning + två timmar orientering (Hitta Ut, skidstadion). På kvällen gymmade jag med Anders Åkerblom på Sportsgym City.

Anders pumpar triceps. I somras gifte han sig med Petra Holmbom som både jag och Jenny gick med på skidlinjen i Älvsbyn.

Måndag: Två timmar skate på förmiddagen och intervaller på eftermiddagen. Valde att byta plats på passen då det blev ett rätt tufft och sent gympass kvällen innan. Upplägget på intervallerna var tröskel, sedan ett antal 3 minutare i dödstempo och sedan 90/30 även det i dödstempo. Avslutade sedan med en tröskel. Riktigt bra pass där Jenny skötte kontrollbordet.

2 reaktioner till “Gällö, Solna, träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.