Ramsau dag 1, 2 och 3

Hej!

Resan från Östersund till Ramsau gick relativt smidigt, jag flög 07.15 från Östersund och klockan 17.00 var vi framme vid lägenheten vi hyrt via Airbnb. Det enda dryga var väl att det alltid tar lång tid att hämta ut sin hyrbil då det allt som oftast är lång kö och alla ska krångla. Karl gjorde ett riktigt bra depåstopp vid disken och jag klockade honom på 2 min och 20 sek, då hade han dessutom glömt ta med sitt pass till disken samt att de informerade om att vi blivit ”uppgraderade” från en Ford Focus till en Fiat Tipo.

Alla framför oss i kön snittade ca. 8-10 min så KE stod för en bragdprestation. Dock skulle han inte ha låtit sig luras på ”uppgraderingen”.
Utsikt från lägenheten

Onsdag:

FM: 2.30 h skate på glaciären. Det var länge osäkert om det överhuvudtaget skulle gå att åka skidor under denna vistelse då det varit väldigt lite snö uppe på glaciären detta år. Nu finns det en slinga på 5 km att åka på även om den inte är officiellt öppen. Denna förmiddag blåste det som fan men i övrigt var det gött att åka. Flera landslag på plats, bl.a. Ryssland, Estland, Polen, Ukraina och Japan.

Skating
Axel Teichmann till vänster <3
När vi var här för nio år sedan tillsammans med skidlinjen så åkte vi på det övre spårsystemet. Nu är det det nedre som är öppet. Vid gynnsamma förhållanden är bägge öppna som jag förstått det.
En illa tilltygad glaciär. Skidpåren ligger i skuggan till höger i bild.
Vind på 60 km/h = 16.6 m/s

EM: 2.00 löpning/SG med start från vår lägenhet och sedan rakt upp mot bergen på baksidan. Vi hittade en fin stig och plockade ca. 900 höjdmeter på en timme innan vi vände nedåt.

Torsdag:

FM: 2.30 h skate på glaciären. Eftersom snöförhållandena inte är de bästa och de flesta kurvor kräver en ordentlig stoppsladd så valde jag att köra skate igen, risk för bakhalt efter första varvet annars. Bättre snö och mindre vind denna dag.

EM: 1.30 stak på rullskidbanan med långa impulser. Denna bana är väldigt speciell med riktigt aggressiva stigningar och utförslöpor. Riktigt kul bana även om jag förstår att den har ett rykte att vara ”totalt livsfarlig”.

Sista 30 sek-impulsen:

Fredag:

FM: 6 x 8 min sprättande skidgång. KE körde upp bilen till linbanestationen samtidigt som jag startade mina intervaller, sedan sprang han nedåt och mötte mig. Jag hade rätt bra klipp i steget denna dag.

Nedvärmning/nedvarvning/avjogg/vad det nu egentligen heter.

EM: 2.00 klassiskt/stak på rullskidbanan. Lyssnade på en av mina favoritpoddar, ”The Arniethology” som diskuterar och analyserar alla Arnold Schwarzenegger-filmer. Passande då man är i Arnie-land!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.