Snart på snö

Hej!

Fortfarande kluriga träningsförhållanden i Östersund. Jag har dock trotsat sans och vett några gånger och kört stakning på snö/is med Elpex Team 610:orna, det fungerar om man vill men det blir inga rekordhastigheter.

I måndags började de med att lägga ut snö och imorgon är det förhoppningsvis åkbart.

Klubben drar till Muonio imorgon men jag väljer att stanna i Jämtland. Jag har några säsonger som senior nu och har lärt mig vad som fungerar och inte fungerar under hösten även om jag är långt ifrån fullärd. Jag värderar tid på hemmaplan i Östersund högt och reser inte så gärna upp till Finland med två veckor kvar. Dock verkar det vara riktigt grymma träningsförhållanden där uppe i norra Finland, hoppas att vinterstaden Östersund kan konkurrera någorlunda med start imorgon.

Det har blivit några pass på Sportsgym City senaste veckan. Imorse körde jag t.ex. två timmar Skierg med impulser och i eftermiddag blev det ett gympass. Sportsgym har utökat ytorna i detta gym ordentligt genom att bygga ut källaren. Där nere hittar man bl.a. Assaultbikes, skiergs, roddmaskiner, cyklar, TRX samt stora, fria ytor. Jag skulle nog vilja säga att detta gym gick från ”medium minus” till stans klart bästa träningslokal!
Finns även fria vikter nere i källaren.
-7 grader i måndags.
Intervallpass på bandet i tisdags, skiduniversitetstränaren Mattis styrde bandet. 3 x 5 min stakning och 3 x 5 min diagonal. Har skrivit ned alla mina tider senaste tre åren. Jag är nöjd över kombinationen fart/lutning/puls denna tisdag. Hade en svacka efter första diagonalintervallen men då kopplade jag in telefonen i 3.5 mm-uttaget och dundrade igång bl.a. ”Dio – Holy Diver”, ”Iron Maiden – Run to the Hills”, ”Ozzy Osbourna – Crazy Train” och ”Ramones – Bonzo Goes to Bitberg”. Två minuter in i andra intervallen nådde jag 95% av maxpuls men fick ändå rysningar av Iron Maiden. Ett sånt tillfälle då man älskar idrottandet lite extra.

Två bilder från i våras, hyfsat sugen på att gå på snö nu. Foto: Sofia Henriksson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.