En vecka kvar!

Hej!
Har inte så mycket att skriva sedan förra veckans inlägg, tränar och arbetar på de sista detaljerna innan säsongen drar igång i Bruksvallarna nästa vecka. Jag gillar att skriva på bloggen när jag har mycket bilder att använda men nu är det så grått och trist i Jämtland så har knappt fotat någonting.
Vi har fina träningsförhållanden i Östersund just nu med en slinga på 2.5 km som imorgon, fredag, troligtvis kommer mäta närmare 4.5 km. Betydligt bättre än de flesta andra ställen i Sverige. Det är väl Saxnäs som sticker ut med sina 19 km spår på natursnö. Johan Häggström valde att stanna kvar i Östersund efter supersprinten fram till igår då han åkte med landslaget på läger. Vi har samma tränare, Jocke Abrahamsson, så vi såg till att han fixade så vi kunde träna tillsammans. Intervallpassen körde vi dock olika dagar då vi var i lite olika faser. De intervallpass jag kört på snö i veckan har varit ett tröskelpass skate (med kryddning av A3+) samt ett riktigt grisigt pass igår då jag körde A3+ skate i (nästan) bottenlös modd. Imorgon väntar en träningstävling med universitetet, får se om jag blir den enda som kör klassiskt.
Supersprint
Helgen som var tävlade jag i supersprinten som gick av stapeln här i Östersund. Jag gjorde ett rätt dåligt kval och trodde inte att det skulle räcka till avancemang men det gjorde det. Kvalade vidare som 28 av 56 (?) startande. Min åttondelsfinal var riktigt bra första halvan, sedan satte jag två-tre felskär i rad och då var det roliga över. Glädjande var att vår inneboende (i 24 timmar) Johannes Hortlund gick hela vägen till semifinal. Johannes är även han från Älvsbyn men till skillnad från mig har han valt att förlägga sin satsning hemma i ”Norrbottens pärla”.

Två av två älvsbybor vidare till heaten.
Säsongens första tv-tid. Målet är självklart att synas i SVT1 varje helg efter Bruksvallarna.
Nu är jag visserligen köpt men jag tycker ändå att Rossignol just nu har skidvärldens snyggaste pjäxor.
Testpilot åt Umara, nya gels med skruvkork är på gång. Blir perfekt ifall man råkar köra ett långlopp till vintern!
Lastbilarna arbetar för fullt med att köra upp snö från snölagret ut på stadion och spår.
Skidstadion sväljer en hel del snö.

Oakley TNP 2.0 Mumbo (Ni som inte gillar när jag svävar iväg om Oakley-glasögon kan sluta läsa här)
Som alla vet så har jag på senare år blivit något av en riktig Oakley-fanboy. Det som startade mitt intresse för dessa glasögon var M-frame modellen som syntes på många cyklister/skidåkare på 90- och 00-talet. Mitt första par var röda sådana med Positive Red-lins i Strike-utförande. Har alltid suktat efter den gigantiska Heater-linsen till nämnda modell.
Igår surfade jag på internet och ramlade in på en svensk hemsidas Oakley-avdelning där jag hittade två par Oakley TNP 2.0 Mumbo. Dessa är en nyproduktion av de första M-frame glasögonen som släpptes 1989 (okej, snarare en blandning av Mumbo 1989 och 1994 M-frame). Denna nyproduktion släpptes i somras i två färger (Clear och Matte Black) utrustade med Heather-lins och prizm-teknologi. De tillverkades endast i 250 exemplar/färg (inte helt säker på detta dock) i samband med deras Thermonuclear Protection-kollektion. De sålde slut direkt och jag har aldrig haft någon förhoppning om att få tag i dessa. Gissa om jag håller på att trilla av stolen då det finns två par i Matte Black-utförande i Sverige i november? Jag hade inget val utan var tvungen att införskaffa båda paren.
I sommar har jag sålt bort en stor del av min samling som jag tröttnat på för att göra ny plats till vintern. Mina favoriter är fortfarande Radar EV och Jawbreaker men jag är också svag för Wind Jacket 2.0. Det börjar även bli dags att testa på nya Flight Jacket. Lär lägga en stor order snart…

Matte Black/Prizm Black Iridium

Matte Clear/Prizm Ruby. Tyvärr slutsålda.
Ett par Oakley M-frame från 1994. Dessa vågar jag inte använda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.