10 km Skate Bruksvallarna 2018

Hej!

Kör en kort bloggupdate så här på fredagskvällen i Bruksvallarna.

Idag stod 10 km skate på schemat (8.6 km på klockan), tre varv på en tämligen lätt bana. Åkte rätt bra första två varven och ut på sista varvet låg jag 19:e, +22 sek efter. På mitt andra varv hade jag sällskap av Gustav Eriksson som kört ett varv mer. Provade även hänga på Marcus Ruus när han passerade på sitt första varv medan jag var på mitt andra. Tyckte det gick rätt fort så fick släppa tidigt och med en titt i resultatlistan ser jag att han ledde med 4.6 sek i Södergrenbacken och även in i första varvningen.

Slutade 27:a, +57 sek efter Westberg/Burman. Hade självklart hoppats på bättre och hade jag inte stumnat så hårt på 3:e varvet hade det varit ett riktigt bra lopp. Jag var dock inte ensam med att tappa mycket tid sista varvet, verkar som att det var där de bästa skiljde sig mot de andra.

Kroppen kändes pigg men det finns mer att hämta. Att jag inte är helt kraftlös och under isen som de två senaste säsongerna är ändå en seger i sig. Det blir en bra säsong.

Herrlaget. Foto: Jocke Lagercrantz

Imorgon väntar 15 km klassiskt, tävlingarna sänds på SVT1.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.