Bruksvallarna, 15 km klassiskt och skatesprint

Hej, uppdatering från de två avslutande tävlingarna i Bruksvallarna:

Lördag, 15 km klassiskt:

Ett helt okej lopp, speciellt för att vara jag i november. Hade en hyfsat bra fart men utan det lilla extra. Avslutade dock bra och plockade många placeringar sista varvet. Slutade som 20:e man och 13:e svensk. Historiskt sett har jag inte gjort ett enda bra klassiskt lopp i premiärhelg, snarare mediokra eller katastrofala. Tidigare år har jag bland svenskarna varit 23:a (2017), 27:a (2016), 28:a (2015) och 38:a (2014). Det känns mer relevant att jämföra placeringar bland svenskarna då det varierat rätt mycket hur många internationella åkare som deltar i svenska premiären, förra året var väl en tredjedel av de startande ryssar.

Självklart hade jag önskat att det gått ännu fortare men det kommer framöver. Var även på tok för långt efter Calle Halfvarsson men det var jag inte precis ensam om. Jag tror dock att han är en av de bästa i världen just nu, hans november-decemberform brukar vara tämligen vass.

Största skillnaden jämfört med de två senaste säsongsöppningarna (eller ja, november-februari) är sättet jag blev trött på. När man är helt ur form tycker jag att det bara gör ont i hela kroppen och man kan bara inte åka fortare, det är liksom inte hjärta/lungor som sätter stopp. När man är helt ur form tycker jag även det är svårt att hålla fokus under loppet och det är lätt att tankarna hamnar på annat. I helgen blev jag extremt trött och uppfattade inga mellantider eller folk som stod vid sidan om spåret. Har väldigt få minnesbilder från själva loppet. Svårt att förklara men kanske någon känner igen sig i vad jag menar.

Björn och jag innan start. Bilden är från vår Facebooksida, därav bristande kvalitet.
Klubbens hjältar arbetar för fullt.
15 km klassiskt Bruksvallarna. Foto: Bildbyrån
15 km klassiskt Bruksvallarna. Foto: Längd.se

Söndag, skatesprint:

Kände mig hyfsat pigg och rapp men saknades drygt fyra sekunder till avancemang. Det verkade även som att vi inte hade det bästa materialet under prologerna. Ändå min bästa prolog under premiärhelg.

Sammanfattningsvis en bra helg för både mig och klubben. Jag tror detta kan bli min bästa säsong hittills.

Kompletta resultat för alla tävlingar i helgen finns här.

Skidtestning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.