Idre, på plats i Livigno

Hej!

Idre: Sprintprologen gick tyvärr riktigt dåligt. Får vänta ytterligare ett tag innan man får åka heat igen. Nästa chans blir en klassisk i Östersund (skandinavisk cup mitten av december), hoppas på klisterföre där! Var mäktigt att se Martin Bergström vinna sprinten i alla fall, generation 1992 från Norrbotten skojar man inte bort.

Söndagens 15 km lopp var rätt stabilt faktiskt, slutade på en 11:e plats, 1.04 min efter min lagkamrat Björn Sandström. Självklart vill jag mycket, mycket mer men historiskt har jag aldrig åkt bättre i någon cup-tävling i november, varken placeringsmässigt eller sett till FIS-punkter. De säsongerna har ändå utvecklat sig riktigt bra. Söndagens känsla var fin uppför, på en tuff bana hade jag nog kunnat kapa några placeringar. En sådan känsla har jag inte haft de senaste säsongerna i november. Idre är ju självklart en tuff bana på sitt sätt då det kräver ett nästan konstant arbete men man kan inte beskylla den för att erbjuda många minuter med 2:ans växel/diagonal.

Resultat från söndagens lopp

Livigno: Kom hem från Idre under söndagskvällen och då var det bara att packa om väskan och skidfodral då vi redan nästa morgon skulle bli upphämtade av Olle Jonsson för att påbörja resan mot Livigno. Gårdagens resdag var lång men vi kom fram till slut. Jag bor i en egen lägenhet ganska centralt, 5 minuter löpning till närmsta skidspår. Jag kommer stanna här i Livigno till torsdag nästa vecka. Sista tre dagarna kommer jag bo med de som är kvar från Team Ramudden.

Idag har jag tränat två pass här i dalen, först två timmar skate tillsammans med en stakande Niklas Henriksson (Team Igne). På eftermiddagen körde jag 90 minuter stakning och hade sällskap ett tag av några åkare från Team Serneke, däribland Bob Impola. Riktigt fina förutsättningar här nere med drygt 20 km spår just nu.

Jag kommer träna på rätt bra här nere dessa dagar. En extra kryddning blir självklart lördagens 30 km skate, ser verkligen fram emot den tävlingen!

Olle ”Duved” Jonsson.
Tanken med ca. 70 gram extra protein med sig på resan var god, jag skulle dock ha kokat äggen två minuter till..
Johan Persson, jag, Jenny. 50 kg packning totalt, rimlig sport.
Sista tunneln innan Livigno
Niklas ”svågern” Henriksson.
Denna man drog runt på kvinnan i åtminstone 30 minuter. Så kan man också träna!
Smygnöjd med omgivningarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.