La Sgambeda 2018

Hallå!

Fredag: Tränade på morgonen, körde en tävlingsförberedande intervall på 10 min och testade skidor. Efter att ha gjort det och ätit lunch så coachade jag Team Ramuddens herr- och damlag som skulle köra premiären av Visma Ski Classics. Denna dag var det 15 km lagtempo för herrarna följt av 15 km jaktstart för damerna.

Oskar Kardin i tät för sitt Team Ragde.
Lager 157
Lina Korsgren

Lördag, La Sgambeda: Starten skulle gå 11.00 men jag ville vara där i god tid då det kändes väldigt oklart hur startproceduren skulle gå till. Väl på plats fanns det en elit/professionell-fålla följt av ytterligare tre startgrupper. Jag var inte elitrankad trots att jag hade bifogat min FIS-kod i anmälan. Istället stod jag i led 8 i grupp 1. Försökte övertyga funktionärerna att jag inte tyckte jag borde stå bakom 60-åriga män (inget ont om er) men till ingen nytta. Än lustigare var att det bara var sju åkare uppskrivna på listan över elit/professionell och det verkade inte finnas någon logik i varför just de stod där. Som tur var kom TD:n för loppet förbi just när jag höll på att krevera och det visade sig att han var svensk. Det löste sig fort och han tyckte jag skulle hälsa Gloersen att även han fick ställ sig i första fållan.

Starten gick och Emil Jönsson tog ledningen. Jag låg bakom som tvåa/trea i någon kilometer och tyckte det gick rätt långsamt. Tittade på klockan och såg att jag låg i A1-zonen. Kände att jag ändå ville ha valuta för anmälningsavgiften så gick om och tryckte upp pulsen i hög A2. Vände mig om efter ett tag och såg att jag hade en lucka på 100 meter. Såg även att Gloersen nu ledde gruppen bakom. Ytterligare någon minut senare var han ikapp och hade lämnat de andra bakom sig. Resten av loppet växeldrog vi, jag försökte skaka av mig honom uppför och tyckte det blev någon lucka ibland men blev inte av med honom. I den långa stigningen upp mot Forcola insåg jag att det inte skulle avgöras innan stadion då det var cirka 15 km svagt utför kvar. Ingen av oss förtog oss på vägen tillbaka och in i de två sista backarna försökte jag göra det jag kunde för att bli av med honom. Kändes som jag återigen fick lite lucka men in mot upploppet hade han glidit ikapp. Med 200 meter kvar gick han om, jag gjorde mitt bästa för att kontra men utmanade aldrig riktigt på upploppet.

Trevligt lopp och kul att kunna tävla mitt i denna träningsperiod här nere i Livigno. Extra kul att få åka med en världsmästare och femvaldig världscupvinnare även om det inte var den bästa versionen av Gloersen jag mötte då han i år trappat ned sin satsning.

På prisutdelningen vann jag massvis av vin och ost. Vinnarna verkade få liknande vinster men även en trelitersflaska med grappa.

Gustaf Korsgren i Team Ramudden hade vallat upp två par tävlingsskidor till mig, tack för det!

Sträckan vi åkte
Pulskurva, 79% medelpuls och endast 92% maxpuls. Höghöjdssmäll?

Resultatlista

Söndag: Vilodag för min del men hade ändå det jag gjorde då jag drickalangade åt Team Ramudden samt Team Igne. Lagkaptenen för Ramudden Lina Korsgren började med att bryta staven men vi ordnade ett smidigt stavbyte åt henne. Sedan kraschade Jenny riktigt hårt på slutet av varv ett men klarade sig med utrustningen i behåll. Resten av loppet flöt på bra för de båda Ramudden-åkarna och jag var extra imponerad av Jenny som trots sin krasch åkte i mål som 9:a och även bästa U25-åkare. Det innebär att hon får ta med sig den rosa västen hem till Östersund över jul, riktigt mäktigt att se! Sedan var det dags för herrarna där Olle Jonsson hade som uppdrag att gå för den gröna sprintvästen. Det gjorde han med bravur och efter loppet låg han på samma poäng som Lager 157:s Anton Karlsson. Riktigt trevlig dag att stå vid sidan om och se hur laget man reste hit med levererade så pass bra.

Hyfsad leverans av åkarna bosatta i Östersund!
Ett litet team som levererade i Livigno denna helg!

Måndag – onsdag: Tränat på bra de sista dagarna här nere. Idag, onsdag, har jag kört klassiska intervaller tillsammans med Oskar Kardin och Team Sernekes Bob Impola. Bra pass där vi uttnyttjade stigningarna bort mot Forcola. Imorgon väntar en lång resdag hem till Östersund.

Ospårat upp mot Forcola
Kardin ville köra klassiska intervaller inför skandinaviska cupen i Östersund om nio dagar.
Bob föredrog att staka.
Sista minuten-plugg.
Skissade på en tatuering åt Olle, verkar som att han ska gå och fylla i den med bläck imorgon. Ja, jag vet att strecken på dollartecknet ligger fel men fokusera istället på det mäktiga bombplanet högst upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.