Snart dags för Skandinavisk Cup i Östersund

Hej!

Lär passa på att uppdatera bloggen samma dag som Adam Steen länkar till en!

Östersund välkomnade oss i torsdags med mörker och inte så mycket snö. Det sistnämnda ändrades dock i helgen då det dumpade rejält med snö och nu täcks de flesta spårsystem kring skidstadion med skidspår.

10 dagar på hög höjd blev det. Oklart om jag känt av någon effekt, däremot körde jag ett pass på b-bandet i söndags och slog mina gamla tider så det bådar ju gott i alla fall. Körde 15 minuter tröskel följt av 4 x 5 minuter AIII+.

Resdag hem från Livigno. Gick hyfsat smidigt men när man reser så pass långt så försvinner alltid en hel dag känns det som. I handbagaget hade jag det viktigaste, skatepjäxor och Playstation 4-konsolen.
Hyfsat nice! Pistmaskinerna hann inte riktigt med under helgen.

Dags för Skandinavisk/Volkswagen Cup:

Fredag till söndag kommer det hållas Skandinavisk/Volkswagen cup här i Östersund. Det är alltså första deltävlingar i den skandinaviska cupen + att det delas ut poäng till oss svenskar i Volkswagen Cup. Så här ser tävlingsprogrammet ut:

  • Fredag: klassiska sprint
  • Lördag: 10/15 km klassiskt
  • Söndag: 10/15 km skate

Jag kör alla dagar. Hoppas att man på något sätt kan överträffa sig själv och krångla sig vidare från prologen, var ju trots allt 10:a på den klassiska SM-sprinten i våras! Lördag och söndag är självklart det jag siktar mest mot och planerar att göra två väldigt bra lopp. Mamma, pappa och farfar kommer ned så det blir extra kul, länge sedan jag träffade dem.

Det blir rejäla startfält, framförallt på distanstävlingarna lördag/söndag. Ca. 130 anmälda i D21 och drygt 260 anmälda i H21 dessa dagar! Två helt nya bansträckningar (vad jag vet) kommer användas och för första gången denna säsong får man äntligen tävla på tuffa banor:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.