Tour de Norrbotten

God jul och gott nytt år och så vidare!

Åkte hem till Norrbotten lördagen den 22:a december efter att ha kört ett rätt mediokert race i Sollefteå. Spenderat mesta tiden i hemma hos mina föräldrar i Teuger (20 km utanför Älvsbyn). Där har det funnits bra möjligheter till träning då de dragit spår runt isen, både för klassiskt och skate. Har även pendlat runt inom fyrkanten (fyrkanten = Älvsbyn – Boden – Piteå – Luleå) då klubben anordnat två träningstävlingar samt att Sävast Ski Team IF arrangerade Nyårsknallen på Pagla skidstadion i lördags.

Så här har mitt ”Tour de Norrbotten” sett ut under de senaste dagarna:

Torsdag: Träningstävling i Piteå, skatesprint. Upplägget var prolog, tre heat och sedan epilog. Bra startfält i herrklassen med Johan Häggström, Martin Bergström, Jens Andersson, Gustav Johansson och jag. Jag blev 3:a i prologen, 4 sek efter Johan och Martin som delade prologsegern. I kvartsfinalen blev jag 2:a och vann sedan semifinalen och finalen. Kul att kunna visa på lite sprinttakter! Epilogen var däremot inte vacker.

Lördag: Nyårsknallen i Boden, 9 km skate masstart. Vi körde den vanliga banan 3 km-banan på Pagla. Vi blev fort en klunga på fyra man innehållandes jag, Johan H, Marcus Fredriksson och Simon Stenberg. Jag drog två av de tre varven. Marcus försökte rycka i sista backen men jag och Johan gick med. Jag gjorde sedan ett bra upplopp och korsade mållinjen först. Skönt att försvara pallen på ”hemmaplan” (fem säsonger för Bodens SK). Försvarade även segern från förra året, då i spurt mot Martin Bergström och Jens Andersson.

Söndag: Träningstävling i Kalix, 10 km klassiskt individuell start. Tävlingsarrangören hade valt en riktigt kuperad slinga på 3.5 km. Jag hade fortsatt fin känsla i kroppen och delade förstaplatsen tillsammans med Johan. Niklas Niska tog tredjeplatsen 10 sekunder bakom. Vi övervägde att köra en spurt om förstaplatsen men kom överens om att det är bättre att båda för åka till Vuokatti med en seger i bagaget.

Resultat Nyårsknallen 2018, D21 och H21.
Pallen på Nyårsknallen 2018
Studerande och kontrollräknande av resultatlistan.
Skidåkning på sjöarna kring Teuger.
Solen stiger inte högre än så här.
Mamma och pappa övergav huset i centrala Älvsbyn för detta. Rimligt ändå!
Skidåkning på Ormberget i Luleå tillsammans med min barndomskamrat Benne.
Drog skatespår runt sjön + skogsvägen där min framtida intervallbana kommer gå när jag är hemma (se nedan).
3.5 km, start vid den gröna markeringen, sedan bort till vändskivan där man vänder och slut vid den röda markeringen. 120 höjdmeter!
Lång stigning i början följt av några mindre backar. Blir perfekt!
Bild från Östersund innan vi åkte upp. Drygt att ha takboxen hemma i Norrbotten. Nu är den dock på plats på taket! En fråga som uppkommer när man studerar bilden: hur kan jag alltid vara så vacker?
Roligaste jag varit med om i år! Julklapp från tomten.
Mitt liv är komplett!
Träning på Kraft & Hälsa är standard när jag är hemma i Älvsbyn.
Avslutningsvis så ville svärmor fota en julbild på mig. Tycker den blev fin och jag känner att den verkligen representerar värmen och gemenskapen man känner under juletider.

Vi hörs från skandinaviska cupen i Vuokatti! Reser dit på onsdag och kommer tävla lördag (15 km klassiskt) och söndag (30 km skate).

Gott nytt år på er!