Juniormisstag

Tja!

Var förkyld måndag-onsdag förra veckan och vaknade kärnfrisk torsdag. Körde två pass på en timme styck den dagen och det kändes bra. Började då fundera på att ändå köra Kopparskidan i Falun (15 km klassiskt, FIS-status). Hade helt uteslutit det under onsdagen men vaknar man utan symptom nästa dag blir man ju ändå sugen? Det är förståeligt. Körde ett tröskelpass på skidstadion under fredagen i storm, 90% barr och kvistar (istället för snö) och opistat. Kändes helt ok även om det var svårt att värdera då alla parametrar jobbade emot mig. Bestämde mig till 100% då för att dra ned till Falun, det är ju få saker som faktiskt är roligare än att tävla! Kände även att antingen åker jag bra eller så blir det skit, sak samma.

Samåkte ned till Falun tillsammans med Offerdals Max Novak. Vallade upp två par under kvällen på STF:s vandrarhem i Falun där jag bodde under natten. På tävlingsdagen fick jag hjälp av klubbens vallare Patrik Ingesson som hjälpte mig, Charlotte och Jennie. Loppet då? Tja, det gick ju bra i två av sex varv (tror jag var 13 sek efter vid 5 km), sedan började min hemmagjorda klistergrund ge upp och jag blev även rätt jävla trött i kroppen (på ett konstigt sätt). Funderade ett tag om jag ens skulle orka gå i mål. Det gjorde jag, dock på en placering långt från det jag önskat. Fick i alla fall träffa Adam Steen efteråt, stort! Körde hem till Östersund och i söndags vaknade jag och hade förkylningssymptom igen. Nice! Idag, onsdag, är jag frisk igen men nej, jag tänker inte tävla till helgen.

Ångrar väl egentligen ingenting, kändes bra i 5 km under racet och resten kändes som när man var junior och dum i huvudet. Har ju önskat lite mer av det i år och det fick jag.

Nästa race blir väl SM som börjar om ganska precis två veckor!

Frisk (?) i torsdags
Nya dosor, Dr. Martens så klart.
Eldorados kvarg, 60 g protein, 10 kr. VB approves this.