Åsarna Ski Marathon, Snart VW Cup Hudiksvall

Tja!

  • Insåg efter SM-veckan att jag nu varit topp 8:a på alla SM-distanser: 8:a 50 km (Gällivare 2016), 8:a 15 km (Skellefteå 2018), 5:a 30 km (Söderhamn, 2017), 8:a sprint (Sundsvall, 2019). Det är jag ändå lite stolt över.
9:a, 6:a och 8:a på SM-femmilen 2016 gav ett lag-guld, en riktigt bra dag!

 

  • Ber om ursäkt att jag inte har skaffat några nya Oakleys på ett tag. Men! Ni kan vara lugna, många nya par är på väg till Strandgatan just nu.
Mina första Oakley-glasögon. M-frame med Team Red-ram och Positive Red Iridium lins. De försvann sommaren 2012, tror jag stoppade dem på taket på V70:n och körde iväg efter en löptävling i Sävast.
  • Första intervallpasset efter SM blev i torsdags, 2 x 20 min skate med lite AIII+ inlagt.
Efter intervallpasset
  • I lördags tävlade jag i Åsarna, 45 km (racerapport nedan). Imorgon (tisdag) blir det Ås Elljusskidan, 10 km skate masstart. Där är planen att vinna för tredje året i rad. Till helgen blir det Volkswagen Cup i Hudiksvall, där kör vi 15 km skate på lördagen och 30 km klassiskt masstart på söndagen.
Sist jag tävlade i Hudiksvall var 2016, då Intersport Cup. Bilden är från 30 km skate masstart. In mot sista kilometern var jag med klungan som åkte för 3:e plats. In i ”sprintbanan” kraschar jag in i min lagkamrat Micke Norberg. Båda ramlar och Micke gör illa sitt knä, inte vackert.

Åsarna Ski Marathon, 45 km: I lördags körde jag ett långlopp i Åsarna. Under tävlingen kräksnöade det vilket gjorde att ingen riktigt ville hålla farten uppe, det räntade verkligen sjukt dåligt att ligga först och ploga upp spåren åt åkarna bakom. Jag gjorde något halvdant försök att hålla farten uppe men ville samtidigt vara med och kriga om segern i slutet av loppet. Hur som helst så var vi första 35 km en stor klunga på uppemot 30 (?) åkare. Riktigt tråkigt och kändes helt fel för moralen att åka A1/A2- under en skidtävling. Kasst stavfäste var det också, hatar verkligen när det är det. När vi väl kom till sista backen så drog Max Novak upp farten ordentligt och en tättrio kom iväg, jag åkte väl 10-15 sekunder bakom i någon kilometer utan att orka täta. Hamnade sedan i en klunga på placering 4-6 sista kilometrarna. Vann den klungspurten i alla fall och slutade som 4:a i tävlingen. Inte vad jag hoppats på men hoppas det ska ge effekt inför kommande helg då vi har Volkswagen Cup i Hudiksvall och 30 km klassiskt på söndagen. Körde tävlingen med ett Silva-bälte med isolerad slang som jag fick låna av Johannes. Fäste slangen med kardborre på tävlingsdräkten, fungerade verkligen klockrent. Kardborren med tejp på baksidan köpte jag på Jula för 20 kr. Finns även på Biltema, den kardborren har tydligen bättre tejp.

Resultatlista Åsarna Ski Marathon 2019