Tränar på i Älvsbyn

Tja!

  • Det här blogguppehållet blev lite väl långt. Skulle egentligen ha tävlat i skandinaviska cupen i Madona förra helgen (1-3 mars). Dagarna innan bestämde sig dock en visdomstand att den skulle upp med raketfart. Kosten bestod under några dygn av mjölk, kvarg och havregryn som jag körde i en mixer. Blev därför inga tävlingar utan fick hålla till på hemmaplan i Östersund. Samtidigt åkte Jenny till Kina så jag hade några dagar där min kontakt med övriga mänskligheten sträckte sig till att jag genom köksfönstret såg någon gå förbi på innergården. Kunde inte tugga mat så hade ingen anledning att ta bilen till Jämtländska Matsalen heller. Var några jobbiga dygn men nu är tanden på plats!
Fick trösta mig med två nya Oakley’s (de övre och de i mitten). Riktigt nöjd med den ljusrosa ”Prizm Low Light”-linsen. Riktigt bra när det är kväll eller molnigt.
  • Körde ett pass på rullskidbandet på NVC tidigare i veckan för att stämma av formen. Tangerade lite gamla rekordtider så det var skönt att få svart på vitt att man fortfarande är i slag.
I söndags fick jag se min svåger Niklas (halvsvåger i alla fall = Jennys systers sambo) spurta in som 20:e man och 3:e svensk i Vasaloppet, sjukt kul och välförtjänt!
  • I torsdags åkte jag och Jenny upp till Norrbotten där vi kommer stanna i ungefär en vecka. Skidskytte-VM pågår för fullt i Östersund och träningsmöjligheterna är inte lika bra som de brukar vara i Vinterstaden. Därför passar jag på att få en bra träningsperiod på Kanis inför det som är kvar av säsongen. Det har snöat oavbrutet sedan vi kom hit så det är ingen brist på det vita guldet.
Intervaller på Kanis igår (lördag). Ett block med 70/20 och sedan ett block med 30/30.
#Smygreklam
Så här ser bilen ut varje morgon.
Blivit en hel del träning med Älvsbyns supersprinter/Nattvasanspecialist Johannes Hortlund
Pistgubbarna gav upp i helgen och slutade pista alla stadionslingorna. Förståeligt då snön har vräkt ned i flera dygn.
Träning på klassisk mark.
  • Riktigt besviken att man inte ens kunde få ett samtal från förbundet varken om Madona eller Holmenkollen. Sist jag tävlade gjorde jag det som behövdes för att vinna 30 km klassiskt masstart i Hudiksvall. Klagar inte på uttagningarna men ett samtal betyder ändå en del.
Ett eftermiddagspass i Norrbottens inland. 90 minuter klassiskt längs igensnöade skoterspår, fostrande!
  • I år delar Jim Åhls minnesfond ut stipendier för sista gången. I år delas två stipendier ut på 15.000 kr/st, ansök här innan den 1/4!
Jim Åhls hjärta slutade slå den 13:e april 2013 då han endast var 23 år gammal. Varje år sedan 2014 har ett stipendium delats ut. 2017 fick jag äran att ta emot det.

Övriga bilder:

Doping verkar inte alltid hjälpa mot talanglöshet. Dagarna efter att Tammjärv och Verpaluu åkt fast så erkände även Algo Kärp att han bloddopat sig. Resultatlistan är från i december där jag blev 2:a i La Sgambeda efter spurtstrid mot Anders Glöersen (som förresten blev 3:a på Engadin Ski Marathon idag). Längre ned i listan finner man herr Kärp, drygt 3.30 min efter.
#Throwback eftermiddagsvila i Ramsau. Jag och Karl bodde vägg i vägg med österrikes Max Hauke. Kanske satt han på andra sidan väggen och laddade med blodtransfusioner samtidigt som vi laddade med kolhydrater?
Söndag eftermiddag på Kanis, 90 minuter skate med massvis av impulser. Samtidigt laddar Sture Norén för skolstart efter sportlov med att köra skidorienteringsspår. En riktig eldsjäl för skidorienteringssporten!
RÅ Prestation, 4 gånger koncentrerad rödbetsjuice. En flaska räcker för fyra tävlingar och går att köpa på flera ICA-butiker.
När vi kom hem från Hudiksvall hade vi haft översvämning på Strandgatan vilket resulterade i att gatan rasade in.
Finns få saker som stör mig mer än personer som försöker sälja fake-Oakley’s till vanligt, hederligt folk. Tur jag finns där ute och anmäler alla kopior som hamnar på Blocket och Tradera.
Vacker reklam på denna stadsbuss i Östersund.
Uttråkade hundar som tittar på när husse skottar och matte drar längdskidspår runt sjön.