Volkswagen minitour i Kalix

Tja!

Sammanfattning från helgen som var:

Fredag, skatesprint: Arrangören bjöd på en riktigt kort och snabb bana, kul med omväxling då vi oftast tävlar drygt tre minuter! Nu vanns prologen i H21 på 2.07 min. Tyckte jag gjorde ett helt okej kval, något stressad i den enda längre stigningen men pigg och rapp i kroppen. Märkte även under prologen att jag plockade en del på åkaren startade framför mig, det är alltid en skön känsla. Var rankad 26:a och gick i mål som.. 13:e (?). Slutade i alla fall som 15:e i prologen, 5.98 sekunder efter segraren Marcus Grate. Hamnade i kvartsfinal tre där jag fick en bra start och var uppe i ledning in i den längre backen. Stångades en del med andra åkare där och kom in som tvåa på upploppet med hög fart. Tyvärr blev det sämsta möjliga situation för mig på upploppet där jag till och med fick staka de sista meterna. Korsade mållinjen som 4:a och med en tid som var den första att inte nå semifinal. Därmed var sviten från 2013 bruten där jag aldrig åkt ur i kvartsfinal. Tråkigt men så är det i sprint ibland!

Upploppet i kvartsfinalen:

Resultat topp 30 prolog
Resultat sprintfinaler H21
Jag och Björn delade på en tub risgrynsgröt efter att båda blivit utslagna i kvartsfinal. Gäller att fylla på direkt då man ska tävla tre dagar i rad. Risgrynsgröt bjuder på en fin ratio mellan kolhydrater/fett/protein. Okej, högre proteinhalt hade varit välkommet då man måste smälla i sig en hel tub för att få i sig 20 gram.

Lördag, 10 km klassiskt: Klubbens tjejer åkte riktigt bra så jag och Björn visste att vi hade riktigt bra material att jobba med. Jag tänkte öppna offensivt men ändå rimligt. Blev ändå att jag öppnade väl så hårt, vid 2 km när alla passerat låg jag tydligen 2:a. Stumnade rätt hårt efter det och det blev inte vacker åkning mellan kilometer 3 till 7, skulle nog hållit igen några sekunder i stigningarna i början. Krigade på det jag hade i alla fall och slutade 9:a i mål. Björn disponerade sitt lopp perfekt då han låg 3:a eller 4:a vid varvning men sedan drygade ut och vann med 12 sekunder.

Resultat 10 km klassiskt
Stakar på

Diagonalade en del också:

Söndag, 15 km klassiskt:

Gick ut som 11:a med några sekunder upp till 9:e plats. Vi blev fort en klunga med placeringarna 9 till 13. Håkan Emilsson hade en bra dag och tillsammans med honom lämnade jag resten av klungan bakom efter första varvningen. Därefter började jakten på åkarna framför. Ut på sista varvet hade vi åkt ikapp 7:an och 8:an. De släppte rätt fort och sedan var det jag och Håkan som höll ihop in mot mål där det blev en spurtstrid som jag tog mig vinnande ur. Björn gick ut först i jaktstarten och åkte solo under hela loppet men lyckades ändå ha bästa åktid för dagen, mäktigt! Själv blev jag 6:a.

Sammanfattningsvis en stabil minitour för mig, resultaten blev bättre och bättre under helgen. Klubben hade dessutom en riktigt bra helg där Björn vann minitouren och Sofia och Emma blev 2:a och 3:a i D21.

Spurtuppgörelse mellan mig och Håkan.
Sträcktider för dagen.
Resultatet i minitouren.
Prispallen för söndagens sträcktider.

Nu befinner jag mig i Älvsbyns kommun hemma hos föräldrarna. Med mig har jag Jenny och Björn. Idag hade vi även besök av Karl Edenroth och Johannes Hortlund. Dagen bjöd på ett två timmar klassiskt längs skoterspår och sedan korvgrillning, bastu och bad i isvak. På torsdag förmiddag åker vi mot Gällivare för att köra Volkswagen Tour och SM-femmilen!

Medan Jenny var på besök hos en sjukgymnast i Luleå passade Björn på att länsa Hägglunds friluftsbutik på allt som hade med pimpelfiske att göra.
Johannes, jag, Karl och Björn

Pappa och Björn på väg ut för pimpelfiske. Björn har räknat ut vart på sjön det nappar bäst.
Mamma
Livet i Teugerträsk