6:a SM 50 km

Hej!

Kommer ett längre inlägg senare i veckan om tävlingarna som var, skriver bara en kort uppdatering nu för att hålla igång bloggandet:

Torsdag, klassisk sprint: Lätt bana och snabbt före gjorde att alla som gick vidare från prolog körde stakning, så även jag. Slutade 16:e i kvalet, 8.7 sek efter Grate. Ett klart godkänt kval för att vara mig! Ledde min kvartsfinal på högsta punkten men sjönk som en sten genom fältet efter långa utförskörningen och var helt plötsligt sist med lucka uppåt. Fel skidval. Trist men bra känsla i kroppen ändå.

Lördag, 50 km skate: sex varv på en 8.6 km slinga. Bra första varv där jag låg i tät tillsammans med flera andra, sedan ett sämre andra varv. Hamnade i klunga med Björn och så småningom även Johan. Tyvärr krampade mina framsida lår sista varvet så kunde inte hjälpa klungan lika mycket som tidigare. Sjukt bra laginsats där Johan vinner, Björn 3:a och jag 6:a med mindre än 5 sek till 4:e (efter 127 min åkning!). Riktigt känslofylld dag med fantastisk laganda. Ett minne för livet!

Söndag, final climb: 4.75 km, många höjdmeter. Förvånansvärt pigg kropp, gör ett bra lopp och går i mål som 6:a. Tyvärr får Petter Engdahl ett tidstillägg på 3 min efter att ha missat att runda två portar. Jag blir då 5:a i den resultatlistan.

”Piteå Elit-tåget” med mig, Björn, Petter Engdahl, Fredrik Andersson och Johan Häggström. Jag och Johan turades om att agera lok innan han lade in en långspurt med 3 km kvar. Foto: Filip Danielsson
Fantastisk dag.