Ett inlägg i bilder

Sist jag skrev befann jag mig i Saxnäs. Denna bild är från fartpass två på lägret, löpning med stavar i svagt motlut, 4 x 7.30 min tröskel+. Snön och de få plusgraderna gav känslan att man tränade i oktober och snart skulle på första snölägret. Totalt fick vi ihop drygt 29 timmar fredag till fredag, stabilt!
Blev tre dagar i Umeå efter lägret, bodde hos min klubbkamrat Johan. De två glasögonen till höger i bild är på de nya Oakley Radar EV Advancer och finns på Bike & Ski i Umeå där min käre vän Niklas arbetar. Skillnaden mot vanliga Radar EV är att den har den s.k. ”advancern” ovanför näsan som gör att man kan skjuta fram glasögonen och på så sätt motverka imma. Linsen är även av en annan form än Path/Pitch. Vågar satsa pengar på att linserna inte passar mellan modellerna (Oakley arbetar inte så).
Jag är ganska skeptisk till reglaget ovanför näsan som justerar avståndet mellan ansiktet och bågen. Det fungerar bra men jag tycker den borde vara i samma färg som bågen/skalmarna. Kanske ändrar uppfattning i framtiden. Den nya formen på linsen är helt ok, dock farligt lik formen Bliz Matrix.
Efter Umeå blev det att åka upp till Älvsbyn då jag har en del ärenden här. Passade på att träna ett pass med skidlinjen, stakning + löpning upp på Salberget (strax innan Tvärån). Detta berg ingår i 2019 års upplaga av ”Topp of Älvsbyn” där man ska bestiga 10 toppar mellan 1 maj och 30 september. Ska försöka plocka alla när jag är hemma i sommar!
Löpning uppför Getberget, Hundberget och Rackberget tillsammans med Emma Bergström som just nu vikarierar på Skidlinjen.
Älvsbyns mest fotade plats.
Från gästboken på toppen av Rackberget, skriven av mig 30/6 2012. Jag begåvades inte med en vacker skrivstil.
Löpintervaller på Kraft & Hälsa i tisdags, 5 x 10 min med 15% lutning. Ett standardpass under våren.
Gym på kvällen. Kör basövningar under våren med 3 set och 6-10 reps/övning. Marklyft, frivändningar med stöt, sittande rodd, tricepsdrag (bilden).
Umaras nya gel med skruvkork som jag var med och produkttestade! Finns med smakerna Fläder och Cola med koffein. Optimal kolhydratsratio på 1:0,8 för maximalt upptag, lättrinnande konsistens, ersätter salter/mineraler man förlorar via svettning, smidig skruvkork och inga förtjockningsmedel.