Träningsperiod 1

Tja!

Eftersom jag enligt gammal tradition börjar räkna träningsåret i och med starten av vecka 17 så avslutade jag träningsårets första träningsperiod i söndags. Summerar 70 timmar träning som innehåller en del längdskidåkning (Saxnäs), löpning, rullskidor och endast ett cykelpass. Hann även med att avverka sju stycken kvalitativa intervallpass.

Har legat kring dessa timmar även tidigare år, tycker det är en lagom mängd ifall man vill komma igång med träningen tidigt. Jag tycker ju det är förbannat kul att träna och ständigt försöka utvecklas så redan efter en vecka eller två brukar jag känna mig motiverad för att börja om igen. Kände samma sak i våras, glad att inte ungdomens glöd försvunnit från denna 27-åring!

Träningsupplägget för året blir ganska likt föregående år, tyckte vi hittade mycket rätt och en hel del förstördes av sjukdomar i januari och februari. I sommar blir det många tröskelpass som ibland varvas med riktigt grisiga mjölksyrakavalkader, två styrkepass i veckan, ett längre cykelpass i veckan (mtb) och vilodagar med jämna mellanrum. Det jag som vanligt brottas med är ju att jag inte åker tillräckligt fort i början av säsongen, planen är att göra en del förändringar i oktober och november. Vissa av dessa förändringar blir att släppa upp ännu mer veckorna innan. Denna gång ska det fan bli rätt alltså!

Period ett är bra för att bygga upp lite tryck i kroppen igen.

Kan även dra de tre senaste intervallpassen jag kört:

2019-05-17 (förra fredagen): 5 x tornet (Frösön, Östersund) med skiduniversitetet. Jag och Björn körde skate. Han hade en bra dag och jag ville inte släppa hans rygg. Ett av de tuffare passen jag genomfört på länge. 55 minuter effektiv tid och drygt 800 höjdmeter.

2019-05-19 (söndag): 3 x 15 min stakning på rullskidbandet på Vintersportcentrum. 100% tröskel.

2019-05-22 (idag): Löpintervaller. sekretessbelagt upplägg. 193 (97%) i maxpuls.

Dålig på att fota sista tiden. Här är från ett intervallpass med Simon Hallström på Östersunds rullskidbana 28 maj 2016.