Träning, Hällrace, Umeå, snart Piteå Elit-läger

Tja!

Jodå, nog tränar jag på. Det rullar på med intervallpass, styrkepass, distanspass, crosspass o.s.v.

Några höjdpunkter från senaste tiden:

Hällrace: I tisdags förra veckan sprang jag Hällrace, ett lopp som går utanför Offerdal uppför Hällberget. Tävlingen arrangeras av Max Novak och Mattias Bångman och i år sålde de slut på de drygt 400 startplatserna. När starten gick så öppnade jag optimistiskt och tog rygg på fjolårets vinnare Håkan Emilsson som startade i ett ursinnigt tempo med långa älgkliv. Dröjde inte många meter innan vi hade lucka bakåt. Både jag och han stumnade dock rätt ordentligt. Har aldrig lyckats öppna i en rimlig fart i denna bygd (bl.a Offerdalspropagandan 2017 och 2018). Halvvägs in i loppet släppte jag de löpare som låg i tät och hade en riktigt stum period i några minuter. Blev även omsprungen av IFK Moras Eddie Edström. Jag slutade 5:a i mål. Riktigt kul tävlingsform och bra arrangemang!

Efter målgång
Höjdkurva Hällrace
Pulskurva Hällrace
Resultat

Helg i Umeå: Älvsbyns f.d. skidskytt Linus Karlsson frågade för några veckor sedan om jag ville vara med i hans lag på Brännbollsyran sista helgen i maj i Umeå. Eftersom man inte får tacka nej till saker i maj var svaret självklart. Åkte upp under fredagsmorgonen och spelade tre matcher under förmiddagen. Vi vann en och förlorade två. Efter det så inkvarterade jag mig hos min lagkamrat Johan Häggström. Under lördag och söndag tränade vi totalt åtta timmar varav två av passen var AIII+pass, riktigt smärtsamma sådana dessutom. På kvällarna hängde vi på diverse tillställningar, mestadels hos f.d. skidåkaren Anthony Sorsa där man kunde hitta en hel del norrbottningar (en bristvara i Jämtland tyvärr). En förbannat trevlig helg blev det!

Intervallpass nummer ett skedde i lördags tillsammans med Johan samt Martin Bergström. Sex gånger uppför Rödtjärn.
Cykling i söndags tillsammans med Johan samt Jens Andersson.

Piteå-läger med start imorgon: Tränade dubbla pass med Johan i måndags innan jag åkte upp till Älvsbyn för att mellanlanda inför Piteå Elits andra träningsläger för denna säsong. Det startar imorgon (onsdag) och genomförs i Piteå fram till på söndag. Vi kommer bl.a. köra ett styrkepass, två intervallpass och ett längre crosspass. Blir fint att träna med sina lagkamrater igen!

Bilder från senaste tiden:

Fyra timmar löpning i torsdags. Ett varv på myrrundan bl.a. Notera ansamlingen av pollen på klockarmbandet. Har klarat mig bra hittills i år utan allergisymptom, fint det!
3 h cykel i spöregn förra veckan.
King of selfies är lerig i ansiktet efter mtb-pass.
Till slut öppnade rullskidbanan i Östersund, det var välkommet! Elpex F1 Composite-stommar.
Löpning med Ebbas lillebr.. Nej jag menar Fredrik Andersson!
Om man ökar belastningen med någon % varje pass borde man väl fan bli bättre? Lever efter det mottot just nu. Bilden är från ett tröskelpass på bandet, 2 x 20 min. Lite fortare, lite brantare än senast.
Vilodag hemma hos föräldrarna. Behövde inte känna mig ensam trots att de var på jobbet.