Träningsläger i Piteå

Hallå!

Då var årets Piteå Elit-läger i juni lagt till handlingarna. Onsdag till söndag tränade vi inom kommunens gränser samtidigt som vi bodde i Bergsviken på Hotell Sport & Rest. Från Bergsviken tar det ca. 20 minuter med rullskidor till Lindbäcksstadion och Stefan Thomsons gym S.t.a.r. ligger dörr i dörr med hotellet.

Lägret innehöll bl.a. två intervallpass (torsdag och lördag) där vi blandade trösklar med hårdare körningar. Sista dagen körde vi ett crosspass på fyra timmar innan jag körde hem till Östersund. Med på lägret var Mia Eriksson, Lisa Vinsa, Emma Ribom, Sofia Henriksson, Björn Sandström, Johan Häggström och jag. Vi bjöd även in en del juniorer samt lokala åkare.

Blev en fin vecka och måndag till söndag fick jag ihop 25 timmar. Tycker vi hade bra fokus på alla pass och speciellt intervallpassen hade det där lilla extra i insats.

Bilder från veckan (ej i ordning):

Första passet var ett hederligt styrkepass för de som befann sig i Piteå under förmiddagen. Detta är en uppvärmningsövning jag kör, knäböj på raka armar (3 set, 8 x 40 kg). Dessa vinklar är inte helt åt helvete.
Jag köpte en Sony A6300 i december som jag vill använda mer. Självklart köpte jag den för att få bättre bilder på mig själv, därför håller jag på att lära upp min bekantskapskrets hur man komponerar en bild (i mitt tycke och smak). På denna bild är det Johan som drabbas av mina opedagogiska tips (läs: befallningar).
Resultatet
Veckans glädjeämne var Björns osedvanligt starka juni-deff. Wow, hatten av!
Fredag förmiddag, 2.30 h löpning med juniorerna Pål och Eric.
Ett lyckat vägval.
Efter intervallpasset i torsdags. Här har jag nyss klockat in på 15.4 mmol laktat.
Ordning och reda, pengar på fredag (två lögner i en mening).
Intervaller i lördags.
Sista eftermiddagspasset skedde i lördags och då var det lite mer hopp och lek som gällde. Vi var ett gäng på sex herrar som cyklade mtb kring skogarna i Bergsviken, Blåsmark, Lindbäcksstadion. På bild har Eric punkterat 10 min hemifrån. Observera Johannes i sina Alpina-strumpor.
Mycket kan gå åt helvete när man cyklar mtb, att en sko fastnar permanent i pedalen har jag dock aldrig sett. Det är förklaringen till Johannes mundering på bilden innan.
Jesper (Pettersson), jag, Johan och Björn på ett eftermiddagspass stakning.