3:a Blodomloppet Östersund 10 km, 32:56 min

Hej!

Tänkte hålla uppe bloggandet igen. Detta inlägg är mestadels tillägnat löptävlingen Blodomloppet som jag sprang igår (måndag).

Blodomloppet Östersund 10 km: Ville ha ”revansch” på löptävlingar efter förra helgens incident där jag fick stanna och gå på toa mitt under löptävlingen Holy Race 2019. Anmälde mig därför till Blodomloppet vilket coach Jocke tyckte var en bra idé. Tävlingen arrangeras på olika platser under olika datum runt om i landet för att uppmärksamma vikten av bloddonationer med sin slogan ”viktigt på riktigt”. Donerade jag blod? Nej, tyvärr. Jag hade gärna varit bloddonator om jag inte varit elitidrottare. Prestera Mera gjorde förresten ett podavsnitt om det den 10 juli, ”Kan du vara blodgivare och prestera på topp?”.

Tillbaka till tävlingen då. Som vanligt blåste det en hel del i Östersund denna dag och med en timme innan start insåg jag att det troligtvis blåste för mycket för att kunna få till en tid under 33 minuter som jag hade som mål för dagen. Pratade som snabbast innan start med Olle Olsson Bad och även han hade förhoppningar om sub. 33 minuter även om han också var skeptisk.

När starten gick så gick Sveriges mest dragvillige idrottare, Anders Södergren, upp i täten och höll ett tempo kring 3:20 min/km. Vi blev fort en klunga med mig, Anders, Olle Olsson Bad och Adam Gillman. Efter ca. 3 km klev Anders åt sidan och släppte sedan klungan en kilometer senare. Jag, Olle och Adam turades till en början om att dra i motvinden innan Olle tog över dragjobbet i ca. fyra kilometer. Med två kilometer kvar hade vi en riktigt fin medvind i ryggen längs stranden på Frösön. Jag började dock få slita då tempot låg kring 3:05-3:10 min/km. När jag släppte någon meter på Olle lade Adam in ett ryck där jag provade gå med dem. Tyvärr orkade jag inte och låg istället 6-7 sekunder bakom dem i princip hela vägen tills de började spurta just innan mål.

Jag slutade på en tredje plats, 12 sek från Olle som tog hem spurten. Efter målgång var jag ändå nöjd med loppet, jag sprang under 33 minuter för första gången på milen och jag sket inte ner mig. Bra kväll! Sprang förresten i mina Hoka One One Cavu, kan vara den skönaste tävlingssko jag haft.

Banskissen. Motvind innebär ju även medvind men får man välja så får det gärna vara vindstilla. Sydlig vind igår gjorde att man under första halvan krigade en hel del i motvind medan sista tre kilometerna gav extra vind i seglen.
Flack bana förutom en riktigt dryg backe halvvägs in i loppet.
Resultatlista
Prisutdelning. Vann ett presentkort från Bauhaus. Ingen summa fanns att finna på presentkortet så hoppas att kortet är outtömligt. Foto: Lina Jonsdotter
Evig 3:a? Foto: Lina Jonsdotter

Övriga bilder:

”Uääh gym räknas inte i träningsdagboken bla bla bla inte riktig träning jada jada jada”. Nähä, 120 i medelpuls är väl ändå mer än vad ni såskoppar har när ni åker och tittar i sidled på rullskidbanan och pratar konstant? Oj då. Det kom ut hårdare än tänkt. Förlåt. Fanns en tid för mig då det viktigaste på jorden var det där Excel-arket vid namn ”träningsdagboken”. Fortfarande är den viktig men nu används den mest som ett verktyg för att bokföra och kunna analysera i efterhand, inte för att mäta mitt mänskliga värde. Men! Tycker ändå man kan få räkna in några minuter av styrketräningen in i träningsdagboken! Jag har standardiserat det för mig själv och skriver alltid 30 minuter på varje gympass, genomförandet tar oftast 75 minuter.
Ah just, på tal om gym! På NVC finns det ju några viktlås som går riktigt tungt att få på! Kan ju förstöra hela jävla passet när man ska försöka få på dem på skivstången. Jag testade ut alla i söndags och det finns två som glider på lätt som en ***** på en ******* med extra **********. Märkte ut dem med vit tejp. Läser du min blogg förtjänar du att veta. Kram.
Rullar in i hemkommunen ikväll och möts av denna anskrämliga skylt! Vafalls, vem bryr sig om Max?! Älvåkragrillen borde sätta upp sina egna skyltar både framför och bakom med texten ”5 min” istället för 50 km.