Bloggande, 10 x 2 minuter

Hallå!

Bloggande

Under hösten jag flyttade till Östersund började jag följa så många skidbloggar jag bara kunde hitta och jag sparade dem i appen ”Feedly” där jag varje kväll läste dagens blogginlägg. Varför jag följde så många var för att jag var nyfiken på hur folk tränade och resonerade kring sitt skidåkande. Idag, 2019, använder jag fortfarande appen varje kväll för att följa bloggar men tyvärr är det idag en sorglig syn. Av de 119 (!) bloggar jag följt genom åren är det nog bara 4-5 st som fortfarande uppdateras mer än en gång i månaden. Ingen nämnd, ingen glömd. Kanske är bloggplattformen ett döende medium då Instagram tagit över allt mer. Förståeligt men samtidigt en tråkig utveckling tycker jag då det är svårt att förmedla längre textstycken på nyss nämnda Instagram. Nåväl, jag kämpar på med mitt skrivande och ni är ju trots allt ett lågt men stabilt läsarantal. Jag tänker fortsätta skriva här så länge jag håller på med min elitsatsning och det vore kul om fler kunde hitta tillbaka till sitt bloggande!

Nåväl, tillbaka till träningssnack!

10 x 2 minuter

I söndags var det dags för veckans tredje och sista fartpass. B-bandet på Nationellt Vintersportcentrum (förkortat NVC) var bokat under eftermiddagen. Planen var 3 x 30 sekunder stakning (Skierg, 1.26-1.28 min/500 m tempo) och sedan 10 x 2 minuter diagonal på bandet med 1 minut vila. Avslutningsvis skulle en 5 minuters tröskel köras för att skölja ur systemet. Till min hjälp hade jag Simon Hallström som under morgonen hade kört 50 km skate innehållandes extra allt.

Jag körde ett hyfsat liknande pass i juli (”Träningstävlingar, läger i Hemavan”), då med Erik Axelsson bakom spakarna. Skillnaden då var att jag körde 2 x 15 min tröskel innan tvåminutarna. Målet denna söndagseftermiddag var hur som helst att ha bättre snittfart än jag hade i juli. Då hade jag sex stycken intervaller på skamgränsen 13 km/h, i söndags blev det endast två stycken. Målet lyckades därmed och jag tycker även tekniken stämde bättre nu, speciellt när jag jämför filmer från då och nu. Mer klipp och power i steget nu.

19 på borg-skalan under sista minuten på sista intervallen.

Fyra stycken filmer. Vet att det fungerar rätt dåligt att spela upp på en datorskärm med temat jag använder på hemsidan, rekommenderar att man sätter på helskärmsläget nere i högra hörnet i klippet ifall man vill titta på datorn:

Denna vecka blir det ca. 23 timmar träning med tre fartpass. Veckan inleddes igår med fem timmar träning innan lunch (3.30 h RK med Elpex 4:or på rullskidbanan + 1.30 h löpning). Årets sista femtimmarspass? Kan vara så!