Saxnäs under förra veckan

Hej!

Lite roliga pass sedan senast då jag körde maxtest (onsdag för 13 dagar sedan).

2019-10-18: Sprintpass RF med skiduniversitetet på Östersunds skidstadion. Prolog följt av tre heat och sedan avslutades passet med djävulens påfund epilog (prolog fast i slutet av passet). Hade en helt okej dag och det märktes väl att jag är mer distansinriktad då jag åkte bättre och bättre för varje heat och där jag hävdade mig allra bäst mot de andra deltagarna i den avslutande epilogen (dock fem sekunder långsammare än min prolog).

2019-10-20: Denna söndag innehöll en hel dag med högskoleprovet som jag skrev uppe på universitetsområdet. På kvällen brände jag av dagens enda träningspass som var löpintervaller på STC City:s löpband. 3 x 2.5 km i tävlingsfart (19.3 – 20.0 km/h) där jag under den sista minuten på sista intervallen nådde maxpuls (198 slag/min). Gav mig själv en klapp på axeln efter passet då jag innan var heeelt slut i huvudet efter fem delprov på högskoleprovet men ändå lyckades pressa kroppen hårt (eller ja, stanna kvar på det rullande löpbandet i alla fall).

Saxnäs 23-27 oktober: Under onsdagen förra veckan möttes jag och klubbens serviceman/vallachef tillika min gode vän Karl Edenroth upp i Saxnäs där snön hade fallit dagarna innan. Egentligen hade vi tänkt åka dit under tisdagen men storm och regn hade utlovats under dagen så vi väntade ut vädret ytterligare ett dygn. Väl på plats möttes vi av ca. 17 km skidspår som bestod av hela spårsystemet (ca. 9 km) som hade packats till med skoter samt grusvägen upp till vändskivan nedanför Satsfjället (ca. 8 km) där de hade dragit klassiska spår. Vädret under dessa dagar var inte det mest gynnsamma då temperaturen låg på några plusgrader och regnet föll under två dygn. Trots det så hade vi helt okej skidförhållanden och under söndagen innan jag åkte hem var det faktiskt riktigt bra då det hade snöat under natten. Jag fick sju pass på snö varav två intervallpass. Vi bodde på Saxnäsgårdens vandrarhem och käkade lunch inne på restaurangen medans vi till middag åt matlådor från Jämtländska Matsalen, ett perfekt upplägg med andra ord! I skrivande stund verkar det vara riktigt fina förhållanden där uppe och prognosen ser bra ut så vill man slippa konstsnöspår och hets från andra så kan jag rekommendera Saxnäs framöver!

Skateintervaller i torsdags. 10 min tröskel, 3 x 5 min AIII+, 2 x 8 min tröskel.
Efter intervallerna kom solen fram.
Lördag förmiddag, regn och dimma med klassiska intervaller på programmet. I den sista, långa stigningen upp mot Satsfjället snöade det riktig kallsnö så kunde tyvärr inte nyttja backen som jag ville. Längs 95% av spåret var det klister som gällde medans det inom två meter slog om till kallsnö högst upp på vägen.
Satsfjällsvägen under lördagen.
Skidspåret + Satsfjällsvägen.

Imorgon, onsdag, väntar stakintervaller för mig och min lagkamrat Björn. Förhållandena ikväll ser högst tveksamma ut så får se hur vi löser det. Under torsdagen kommer vi åka till Vålådalen där vi stannar en natt. Dubbla distanspass under första dagen innan vi kör ett intervallpass under fredagsförmiddagen, sedan åker vi hem till Östersund igen.