Årets tredje träningsläger i Saxnäs

Hallå!

Just nu är det torsdagskväll i Saxnäs och jag ligger här i sängen och knapprar lite på tangenterna. Har befunnit mig i Västerbottensfjällen sedan i fredags förra veckan. Med mig denna vecka har jag haft min vän tillika klubbens serviceman och allt-i-allo Karl Edenroth. Tanken var att fler från klubben skulle ansluta men av olika anledningar så blev jag den enda åkaren på plats från Piteå Elit.

Som rubriken skvallrar om så är detta det tredje träningslägret under detta träningsår som jag bedriver i Saxnäs. Som bekant var vi ju här i våras på det traditionsenliga och uppseendeväckande ”vecka 17”-lägret i slutet av april/början på maj. Med uppseendeväckande syftar jag på att det är få saker som väcker så många känslor i skidsverige som att träna 30 timmar första veckan av träningsåret.

1:a maj 2019: AIII+ intervaller i form av löpning med stavar.

Det andra lägret i Saxnäs hölls i slutet av oktober då jag och Karl tog tillvara på den första snön. Då (liksom nu) fanns det 17 kilometer skidspår att njuta av. Dock så var förhållandena ytterst sköra så det var aldrig på tal om skidtester då. Det är det dock skillnad på denna gång då vintern har anlänt på riktigt. Sedan vi kom hit i fredags förra veckan har det snöat nästan varje dag och temperaturen har ibland legat på närmare -20 grader.

Det har varit ett riktigt bra träningsläger måste jag säga, med hjälp av Karl har jag kunnat testa igenom mina nya skateskidor samt alla mina kallförespar för klassisk åkning. Riktigt värdefullt att det är just Karl som är med och testar då det är han som kommer ha ansvaret över mina skidor under flertalet helger i vinter.

Under de första dagarna vi var här fanns även Team Igne på plats med bl.a min ”svåger” Niklas Henriksson och min f.d. klubbkamrat från Bodens SK, Klas Nilsson. Trevligt att få träna med dem under några pass! I söndags anslöt även Östersunds SK som min sambo Jenny numera tävlar för.

Imorgon kommer jag köra en träningstävling i form av 10 km skate innan jag och Jenny åker hem till Norrbotten. På onsdag nästa vecka åker jag upp med klubben till Gällivare för att äntligen få börja tävla igen! Tror aldrig jag längtat efter en säsongspremiär som jag gjort detta år. Det borde vara ett gott tecken.

Det blir fan inte mycket bättre än så här!
Jodå, snö finns det i Saxnäs.
Team Igne med Johan Lövgren, Klas Nilsson och Niklas Henriksson kör stakintervaller uppför vägen mot Satsfjället.
Skidtester med Karl i onsdags. Lyckades pricka in den kallaste eftermiddagen. -21 grader visade bussen när vi skulle köra hem.