Dags för Volkswagen Cup i Idre och Garmin Forerunner 935

Hallå!

Förutom en träningstävling med universitetet förra fredagen så var den gångna helgen tävlingsfri. Nu är det äntligen dags igen att dra på sig den vita heldräkten och helgens tävlingsplats blir Idre Fjäll där årets första Volkswagen Cup ska arrangeras. Programmet för helgen är 10/15 km klassiskt på fredag, skatesprint på lördag samt 10/15 km skate på söndag. I helgen representeras klubben av mig, Martin Bergström, Lisa Vinsa och Sofia Henriksson. Vallare är Karl Edenroth, Patrik Ingesson, Fredrik Karlsson och Klas Hasselgren. Fyra åkare och fyra vallare, inte illa det! På världscup i Lillehammer har klubben Charlotte Kalla, Emma Ribom, Jonna Sundling och Björn Sandström. Johan Häggström tränar på uppe i norr inför kommande uppdrag.

Formen är god så ska bli riktigt kul att tävla. Extra kul att det denna helg är en extra distanstävling, brukar ju oftast vara ett 15 km-lopp och en sprint här i Idre.

Tävlingarna kommer livesändas gratis av skidförbundet och här hittar man sändningen.

Idag, torsdag, har förmiddagen bestått av skidtester inför morgondagens drabbning. Sofia fotade en del bilder:

Skidstadion på Idre Fjäll
Jag och Lisa eller Oakley Flight Jacket vs. Bliz Matrix.
Martin firar 10 år på Salomon i år.
Några trösklar på tävlingsbanan.
2 x 5 min på 3.75 km-slingan.

Byter ut min Garmin Fenix 3 HR

Efter två och ett halvt år med min andra Garmin Fenix 3 Sapphire HR (den första dog en brutal död) är det dags att byta ut den. Det är dock med blandade känslor då jag tycker att Fenix 3 med mörkgrå boett är den klart snyggaste Garmin-klockan. Dessutom har den aldrig krånglat. Det som dock talat emot den är den höga vikten på 86 gram vilket gjort att när jag just ska ställa mig på startlinjen valt att lägga den i jackfickan istället för att bära den på armen under loppet. När XXL lade ut Garmin Forerunner 935 under förra veckan med en galen prissättning kunde jag inte hålla mig så fr.om. idag bär jag den klockan på min vänstra handled.

Finns en del nya funktioner men det var framförallt vikten jag ville kapa. Fenix-klockorna är mer friluftsinriktade med rejälare design medan Forerunner-klockorna mer riktar sig mot löpare. Forerunner 935 har handledspuls vilket min Fenix 3 också hade. Den var helt värdelös på Fenix-klockan (förutom att mäta pulsen under natten, det gjorde den bra) och jag har inga större förhoppningar på Forerunner heller. Kör alltid med pulsband ändå. Barometrisk höjdmätare är ett måste när man ska ha en träningsklocka och det har alla Fenix-klockor och även de dyrare Forerunner-klockorna (där 935 kvalificerar sig).

Körde Polar och Suunto innan jag 2015 bytte till Garmin och har aldrig tittat tillbaka efter det. Förväntar mig ett problemfritt användande med denna klocka.

Garmin Forerunner 935
Garmin Fenix 3 Sapphire HR och Garmin Forerunner 935
Viss skillnad i storlek faktiskt.