Dags för Skandinavisk Cup i Nes

Hej!

Tänkte bara slänga in ett kort blogginlägg och uppdatera om läget! Jag har inte tävlat på två veckor utan passade på att få in ett träningsblock när jag var hemma i Norrbotten över jul och nyår.

Nu är jag på plats i Nes som ligger några mil utanför Oslo. Igår genomfördes en skatesprint här som jag inte körde och idag väntar 20/30 km skate individuell start. Imorgon är det 10/15 km klassiskt på programmet.

Det har funnits en del orosmoln här då snömängden på skidstadion (om man kan kalla den en stadion) är mycket begränsad och 5 km-slingan gick knappt att åka igår. Inatt ska de tydligen ha skottat och tävlingarna ska genomföras enligt planerat vilket är väldigt skönt! Banan är inte särskilt tuff men 30 km är alltid jobbigt, speciellt i en individuell start.

Jag startar 12.55 i eftermiddag. Ska göra mitt bästa. Tror och hoppas att jag är i fortsatt god form. Förhoppningsvis blir det en riktigt kul dag på jobbet.

Tävlingarna går att följa på FIS Live Timing.

Bild från 50 km skate SM Gällivare 2019. Då liksom idag väntar en längre distans medelst skateskidor och individuell start. Hoppas jag klarar mig utan Piteå-tåget denna gång.