Vecka 3

Hej!

Lär försöka hålla igång bloggen! Haft en fin träningsvecka där jag bl.a. kört en klassisk sprint med skiduniversitetet + gäster. Vi körde den vanliga sprintbanan och Östersund bjöd på legendariskt vallaföre med temperaturer kring nollan och fallande snö. Det borde man ha förutsett långt i förväg då fyra av fem klassiska tävlingar man kört i år haft denna väderlek (mer eller mindre).

Jag har även kört ett hemligt pass på B-bandet där jag slog lite gamla personliga rekord från i somras/höstas. Brutalt jobbigt men också väldigt belönande. Ett kärt återseende med B-labbet alltså.

Idag, söndag, körde jag en längre tröskelintervall innan jag brände av två kortare träningsrace på 5 km med 10 minuter vila mellan.

I övrigt så har jag påbörjat säsongens sjätte (och sista?) styrkeprogram komponerat av min tränare Jocke Abrahamsson. Jag är nöjd med programmet, främst för att jag får köra 4 x 4 dips igen, var ett tag sedan man hade den klassikern på programmet.

Tyvärr inga bilder från senaste tiden, har väl varit för fokuserad på att träna under passen + att jag alltid fryser om händerna, kallt att plocka fram telefonen och fota. Bjuder på lite gamla bilder istället:

Bild från B-labbet i höstas, då med Simon Hallström som coach.
30 km Hudiksvall 2019, en trevlig förmiddag.

2019 års sista rullskidpass. Det är roligare att träna nu för tiden.
10.000 m DM på 32.18 i somras. En trevlig eftermiddag.
Löparskor jag inhandlade i somras. Använt alla fyra paren och varit väldigt nöjd med dem! Hoka One One Torrent är väl den jag är något besviken på då jag upplever att sulan fort fick sämre dämpning och tyget på ovansidan duger inte riktigt för en terrängsko. Hoka One One Cavu tävlade jag i under sommaren och har konverterat den till min träningssko nu under vintern. Springer oftast pass på 30-60 min vintertid och håller tempo på 5.15 – 5.35 min/km, då behöver jag ingen ”mängdsko” utan föredrar en snabbare sko. Saucony-skon på bild heter Guide 9 och var min mängdsko. Valde den då den hade pronationsstöd. Har inget ont att säga om den. Merrell-skon är en barfotasko som jag använt till och från gymmet. Inget ont att säga om den heller.