Dags för Volkswagen Cup i Falun

Hej!

I måndags körde jag de sista intervallerna inför helgens tävlingar. Korta, klassiska intervaller stod på schemat under eftermiddagen. Bra pass där jag kunde plåga mig själv rätt hårt.

Sedan igår (onsdag) är jag på plats i Falun där Volkswagen Cup väntar under fredag (klassisk sprint) och lördag (15 km skate). Snöläget är inte det bästa och lördagens distans har blivit nedkortad från 30 km till 15 km. Vissa jublar över det medan andra sörjer (jag tillhör de senare). Nu kanske det inte hade varit rimligt att köra 14 varv på en 2.1 km-slinga, 7 varv kan bli nog att hålla koll på.

Idag har vi testat spår och skidor. Förhållandena är bättre än jag trodde de skulle vara så det ska nog gå att arrangera fina tävlingar här. Då juniorerna kör sin Scandic Cup samt en juniorlandskamp så kommer det bli långa dagar, imorgon har vi prolog kring kl 9.00 och sedan drar heaten igång vid 14.00.

Formen bör vara god och jag ser fram emot att tävla. Målet i vanlig ordning är att komma ut och tävla i världscupen så det är ingenting att hålla igen på under helgen!

Tävlingarna går att följa på FIS Live Timing.

Sprintbanan
Distansbanan som visade sig vara 2.1 km istället för 2.5 km. Vi fick veta idag att itället för sex varv på lördag blir det sju stycken. Inte mig emot.
Skandinavisk Cup i Falun 2015, då i en annan kostym. Då körde vi 15 km skate och skiathlon. I skiathlontävlingen blev jag 37:a och 6:e svensk. Minns att jag hem från dessa tävlingar fick samtal om att jag var reserv till U23-VM i Kazakstan.