Volkswagen Cup i Falun

Hej!

Fredag, klassisk sprint: Denna dag stod sprint på programmet och vi tävlade på VM-banan. Jag hade en lite speciell prolog då jag efter första nedförsbacken upptäckte att jag bara hade en truga kvar. Försökte byta stav hos Karl men fick inte upp klick-handtaget på staven. Valde att fortsätta in i mål med de stavar jag startat med. Som tur var så var snön på upploppet fortfarande kall och hård så det fungerade hyfsat ändå. Hästskon in på upploppet var lite klurigare och minns inte hur jag tog mig igenom det. Gick i alla fall vidare som 21:a, 13 sekunder efter Viktor Thorn. Oklart hur mycket tid jag tappade men det var inte helt optimalt att halvstanna vid Karl och sedan ha en funktionell stav resterande halvan.

I och med att jag blev 21:a i prologen hamnade jag i första heatet. Gjorde en bra start och låg bakom Thorn fram till första sprintbacken där han körde brutalt fort. Släppte direkt men höll min andraplats fram till hästskon där jag blev ordentligt stängd och helt plötsligt var jag nere på fjärde plats. Gjorde dock en godkänd spurt på upploppet och gick i mål som tvåa.

I semifinalen var jag väl så passiv in i första backen och låg sist när det började gå riktigt fort. Kom aldrig riktigt in i det och gick i mål som femma och redigt avhängd. Dock så hade vårt heat gått fort och trots att jag var drygt åtta sekunder bakom Thorn så hade jag bättre tid än semifinal 2. Tyvärr hjälper inte det när man blir femma i heatet.

Slutade 10:a denna dag och det var klart godkänt!

Tack och hej efter semifinal.
Semifinal. Foto: Filip Danielsson (SK Bore)

Lördag, 15 km skate: Jaha, då var det dags att sammanfatta årets förhoppningsvis enda riktiga jävla skit-lopp. K*ken! Fy fan vad dåligt det gick. Gjorde väl två godkända första varv innan jag började tappa väldigt mycket tid. Kände mig väl hyfsat stark till en början men sen hade jag två stockar till ben. Tror seriöst det kändes bättre under sista 5 km i årets femmil då jag kämpade mot kramp efter närmare två timmars slit. Nä fy fan, hoppades verkligen att man hade kommit ifrån dessa bottennapp. Slutade 23:a i mål, +1.56 min efter segrande Thorn. Har ingen förklaring, kanske blivit för mycket av det goda på sistone? Jag ska i alla fall inte vara bättre i en sprintprolog (21:a) med en stav än på 15 km skate. Nej, i och med detta blogginlägg glömmer jag denna dag och går vidare.

Efter målgång blev jag kallad till min första dopingkontroll någonsin. Äntligen! Antar de tyckte att det var misstänkt dåligt åkt av mig.