Dags för Volkswagen Cup i Lycksele

Hej!

Är på plats i Lycksele tillsammans med resten av klubben. Helgens åkare blir jag, Björn och Lisa. Björn är full av nostalgi då han gick skisgymnasium här, själv har jag inte tävlat här sedan jag var 12-13 år.

Under förmiddagen testade vi skidor och banorna. Ganska kallt i luften med -13 grader och det blir liknande temperaturer imorgon. Fint det, precis som hemma i Älvsbyn. För första gången sedan Gällivare (?) kommer man även få tävla på riktigt kuperade och hårda banor, speciellt distansbanan är riktigt fin med långa, ihållande stigningar.

Skidtest

Jag är taggad på att tävla och upplägget denna helg är följande:

  • Fredag: skatesprint
  • Lördag: 10/15 km skate
  • Söndag: 10/15 km klassiskt jaktstart (baserat på tidigare dagars resultat)

Tävlingarna sänds live på live.skidor.com och liveresultat finns som vanligt på FIS live.

Helgens banor med tillhörande höjdprofiler: