Hemma i norr

Hallå!

Ja, det har ekat tyst här sedan helgen i Lycksele. Tävlingarna började bra men sedan följde den ena käftsmällen på den andra. Gjorde en av mina bättre prologer någonsin där jag slutade 9:a, +3.26 efter Jens Andersson som var snabbast. I kvartsfinalen drog jag vårt heat under de första två tredjedelarna fram till att en åkare bakom trampade av min truga. Fick en ny stav så småningem men tappade för mycket tid, lyckades dock åka ikapp en hel del och var inte många sekunder efter i mål. Har nog aldrig varit så besviken efter ett race (eller ja, besvikelsen skulle bli värre dagen efter). Kändes som att jag hade något på gång den dagen. Under lördagen var det 15 km skate, öppnade bra men tappade mycket på de lättåkta partierna. Vi hade tyvärr inte materialet med oss den dagen. Sista dagen var pyspunka från start. Lämnade Lycksele med en 16 plats i minitouren, inte alls vad jag hade tänkt mig.

Försöker ändå se det positiva som har varit denna säsong: lyckades för första gången bli topp 10 i en premiärtävling i Gällivare/Bruksvallarna, 3:a i Volkswagen Cup i Idre, fick åka för landslaget i skandinaviska Cupen i Vuokatti, vann FIS-tävlingen i Östersund strax innan jul, fick åka världscup i Falun och var inte allt för många sekunder från WC-poäng. De två längre lopp jag fått åka har varit i skandinaviska cupen och där har jag båda gångerna varit topp 30. En del skitlopp där i mellan tyvärr men tar med mig topparna inför det som är kvar av denna säsong.

Nu är jag hemma i Norrbotten, åkte upp i söndags och blir här på obestämd tid. Förhållandena för skidåkning är helt suveräna. Ikväll (onsdag) har jag hållit en ungdomsträning för Älvsby IF Skidor, det var sjukt kul och på tiden att man ger tillbaka lite efter närmare 10 år med klubbträningar innan man började skidgymnasium. Imorgon blir det intervaller på Kanis och på kvällen ska jag hålla i en skidlektion för Älvsbyhus anställda.

Skidåkning runt Sörteuger med mamma under måndagens vilodag. Föräldarna mina har dragit ett spår runt sjön som mäter 9 km.
2.30 h skate tillsammans med Johannes Hortlund igår. Först åkte vi på de övre slingorna på Kanis innan vi åkte längs skidorienteringsspår och skoterspår. Hamnade så småningom på Piteälven, sedan åkte vi norrut till Övrabyn och sedan via skoterspår tillbaka till Kanis. Blå himmel, -8 grader och hårda skoterspår. Det blir inte bättre än så!
Drickapaus på älven där vi hittade ett klassiskt skidspår.

Avslutar med en film från förra veckan då jag körde ett hårt intervallpass på bandet för att bli av med lite frustration: