Åker skidor i brist på annat

Hej!

Minst sagt märkliga tider vi lever i just nu. Vi skidåkare är dock privilegierade just nu i den benämningen av vi kan träna på som vanligt (dock med begränsad tillgång till gym och rullskidband) samt att vi hann tävla tre fjärdedelar av vår säsong innan allting blev inställt. Snöläget är fortfarande bra och jag känner mig fortsatt motiverad att träna.

Senaste veckorna har jag kört en och annan träningstävling, minst ett fyratimmarspass i veckan samt en del fartpass själv. Jag har haft några enstaka pass på gymmet men drar mig alltmer för att nyttja dessa lokaler. När jag väl är där är jag noggrann med att torka av de redskap jag använder samt att hålla avstånd.

Eftersom det fortfarande är träningssäsong 2019/2020 (vi börjar det nya året vecka 17) så är dessa veckor väldigt bra för min träningsstatistik. Denna sommar och höst har vi prioriterat riktigt hårda intervallpass så har inte haft några riktigt sjuka mängdveckor. Kommer ändå sluta träningsåret en bit över 850 timmar.

”Gemensamt fartpass” i fredags, 30 km skate. Vi började med att köra ett mastervarv innan vi åkte upp mot Torråsen och vek in i Jönssonslingorna och sedan tillbaka till stadion. Denna slinga körde vi tre gånger. Lyckades hålla undan i spurten och kunde ”vinna” fartpasset.

I måndags körde jag en egen sprinttävling. Förlängde den vanliga sprintbanan på ÖSK genom att även inkludera staketsvängen (den korta slingan till vänster om första sprintbacken). Fint pass!

Film från upploppet på finalheatet:

Jämtländska Matsalen

Avslutningsvis så vill jag passa på att tipsa om Jämtländska Matsalen (Odenskogsvägen 42) som säljer matlådor för 60 kr/styck. Jag och Jenny brukar köra med dessa när vi drar iväg på träningsläger. Riktigt bra lådor innehållandes husmanskost gjorda på Jämtländska råvaror. De fortsätter även med sin grymma lunchbuffé efter att ha vidtagit åtgärder som Folkhälsomyndigheten rekommenderat, bl.a. tagit bort en del sittplatser för att skapa större mellanrum, säkerställt att det inte bildas köer, ställt fram handsprit samt byter serveringsbesticken ofta.

Jägarbiff med kantarellsås och stekt potatis.
Matlådor från Jämtländska Matsalen för lunch och middag under ett träningsläger i somras.

Slutligen vill jag även lyfta min huvudsponsor Älvsbyhus som gav presentkort på 1000 kr till alla sina anställda för att stötta den lokala handeln i Älvsbyn, föredömligt!