Sju veckor med mycket träning, nu kort semester

Hej!

Har inte allt för mycket att skriva och risken är att det bara blir upprepningar då de senaste sju veckorna sett ganska lika ut. Jag har tränat på rätt bra sedan 16 mars och de senaste sju veckorna har jag haft ett snitt på närmare 19 timmar/vecka. Jag känner mig nöjd över att jag tog vara på det unika tillfället att samla mycket träningstimmar på snö, en möjlighet som vi sällan har. Igår (söndag 3 maj) gjorde jag mitt sista träningspass på Östersunds skidstadion för denna säsong. senaste månaden så har förhållandena där varit allt från 10 av 10 poäng till riktigt bedrövliga (främst under senaste veckan).

Nu kommer jag ta drygt en vecka med mindre träning för att sedan köra på för fullt igen mot säsongen 2020/2021. Aldrig tidigare har jag varit så bra förberedd på en barmarkssäsong och jag hoppas det kommer ge resultat.

Bilder från senaste tiden:

Åkte Jämtlandstriangeln (Storulvån – Sylarna – Blåhammaren – Storulvån) för några veckor sedan tillsammans med Jenny, Bettan Högberg, Torstein Stenersen och Cajsa Grape.
Fullt ös.
”Lånar” lite vätska från Jenny när mitt tog slut uppe vid Blåhammarens fjällstation.
Tre timmar klassiskt längs skidspår i Edsåsdalen för två veckor sedan.
Från Trillevallen mot Edsåsdalen.
Livet har dock inte enbart varit skare och sol utan mestadels har det varit skidåkning på Östersunds skidstadion i varierad väderlek och förhållanden.
I lördags dumpade det en decimeter snö! Sinnessjukt. Hade de dragit spåren denna lördag hade det seriöst varit 10 av 10-förhållanden.
Fredrik Jonsson har varit en av de ”sista idioterna” som envisats att hålla sig kvar på längdskidor. Han körde intervaller i lördags.
Igår signade en av de sista idioterna ut. Tack för i år Östersunds skidstadion. Ses snart på rullskidor.
Har kört en hel del löpintervaller på band. Här två block med 10×2 min och 30 sek vila. Mitt Garmin-pulsband har börjat krångla och det tar oftast en 15-20 minuter innan det hittar rätt, någon fler som upplever detta?
Ett annat jobbigt pass. 10 min tröskel följt av 15×2 min med 1 min vila + några fartlekar i slutet.