Hemmaläger med universitetet, Team Svenska Spel

Hallå!

Den gångna veckan har skiduniversitetet som jag tillhör sedan fyra år tillbaka haft hemmaläger i Östersund. Vi har kört dubbla träningspass från måndag fram till fredag förmiddag. Vi har fått ett riktigt uppsving i gruppen under de senaste veckorna med hög närvaro och bra tryck på träningarna och hemmalägret var inget undantag där vi bl.a. fick till tre riktigt bra intervallpass. Under stakintervallerna i fredags var vi hela 25 personer som stakade intervaller längs vägen mot Önsjön!

Så här har programmet sett ut för veckan:

I måndags hade vi alltså löptest uppför Torråsen, en backe på exakt 3 km och 95 höjdmeter. Jag har bara sprungit en gång tidigare och det var för nästan fem år sedan. Vet inte riktigt varför det har blivit så få gånger då det är ett anrikt test här i Östersund. Jag hade en tyngre dag på jobbet den där augustidagen för fem år sedan så jag hade inga större problem att putsa mitt personliga rekord med en hel del.

I onsdags körde vi klassiska trösklar uppför tornet, det blir inte mer Östersund än det passet! ”Tornet” syftar på utkikstornet på toppen av Frösöberget och det går en asfalterad väg hela vägen till toppen av berget. Det finns flera alternativa vägar fram till sista vägen upp och denna onsdag körde vi fyra olika svängar (Båthamn/Zoo, vattnet, Ica, Mjälle, Ica). Jag hade en bra dag på jobbet och även om jag höll kontrollerad tröskel så blev det en hel del personliga rekord för mig trots att vi hade blöt asfalt i början. Jag körde som vanligt på Elpex 3:or.

I torsdags hade vi ett crosspass på fyra timmar. På eftermiddagen körde jag gym på STC City. Lägret avslutades med ett intervallpass där upplägget var stakning och 5 min tröskel följt av 2 x 1 min AIII+. Detta upplägg körde vi fyra varv så det blev 28 min totaltid. Bröt tyvärr en spets innan sista blocket så fick köra några intervaller själv men det skadar ju inte.

Bilder och filmer från senaste tiden:

Tre timmar cykel tillsammans med Björn förra veckan. Light-version av Frösön runt för att spara på Björns axel följt av en sväng mot Torråsen där Björn punkterade och fick problem med sin Tubeless-lösning. Krävdes tillförsel av luft medelst handjagare var 5:e minut för att ta sig hem. Jag passade på att lägga in ett ryck då och kunde defilera sista biten in mot cykeltvätten vid ÖSK. En vinst är en vinst!
Vila igår, gym + rullskidor idag. 3 x 5 dips med 50 kg mellan benen. Jävligt seg i frivändningarna och chinsen dock, vet inte om det är för att jag vilade igår och körde gympasset under morgonen.

 

Fem timmar crosspass förra veckan i ett regntungt och blåsigt Östersund. Trevligt sällskap i form av Anton Karlsson, Björn samt Eddie Edström.

Intervaller mot tornet förra veckan:

Stakintervaller i fredags:

[

Intervaller uppför tornet i onsdags (verkar onekligen som att Fredrik Andersson kommer ta VM-guld i vinter med den tröskelfarten han visar upp i slutet av klippet!):

Team Svenska spel

I tisdags släpptes lagen för SSF:s nya satsning Team Svenska Spel. Jag kommer vara en del av Östersund-divisionen där vi kommer bedriva träning tillsammans under ledning av Ida Ingemarsdotter och Martina Höök. Just nu är det väl fortfarande oklart exakt vad laget kommer innebära men vi kommer ha informationsmöte nu på tisdag så hoppas mycket klarnar då. Känns kul att få förtroendet i alla fall och hoppas att det blir ett bra koncept.

Team Svenska Spel 2020/2021