Hemmaläger med TSS, läger med Piteå

Hej!

Juni månad, den månad jag historiskt sett brukar ha mest ojämn form under barmarkssäsongen. Nu på äldre dagar så tycker jag att jag har färre och färre ”dåliga” dagar med väggningar eller allmänt tung i kroppen. Så är det hittills detta år också, tror även jag är i en lite annorlunda fas då jag tränat på rätt bra sedan april. Jag har genomfört stabila fartpass utan någon superform och har kunnat avverka de allra flesta distanspass med godkänd känsla. Visst har jag haft något pass i gymmet där jag inte känt mig lika explosiv eller stark men då handlar det oftast om att jag får gå ned 2-3% i vikt på någon övning.

Förra veckan genomfördes ett hemmaläger med Östersundsdivisionen av Team Svenska Spel (som i framtiden kommer benämnas TSS på denna blogg). Vi tränade dubbla pass tillsammans under måndag till torsdag där Martina och Ida turades om att vara med och coacha. Vi körde bl.a. löpintervaller samt ett stakintervallpass där jag för ovanlighetens skull inte kunde deltaga då jag hade känningar i en muskel vid höger skuldra (använde för mycket våld under en enarms-frivändning dagen innan..). Istället körde jag återigen löpintervaller och två dagar senare var känningen borta.

När jag skriver detta är det måndag eftermiddag och jag sitter hos mina föräldrar i Teuger utanför Älvsbyn. Eftersom reserestriktionerna har släppts på så kommer klubben genomföra ett träningsläger i Piteå denna vecka med start måndag 15.00. Vi kommer bo på Sport & Rest i Bergsviken i enskilda rum och med hårda restriktioner kring måltider och gemensamma aktiviteter. Träningen kommer i vanlig ordning bedrivas kring Vallsberget och dess Lindbäcksstadion. Blir fint och jag tror faktiskt hela klubben kommer delta! Många är hungriga på träningsläger och att få lämna sina respektive hemorter för att få träna tillsammans igen.

Ska uppdatera under veckan! Här är lite bilder från senaste tiden:

Femte året i rad 3×20 min skate-passet på midsommar genomfördes. Jag har varit med alla tidigare år men eftersom vårt hemmaläger slutade dagen innan så passade ett intervallpass in exceptionellt dåligt denna dag. Istället stod jag vid sidan om och coachade gänget som genomförde passet.
Simon på Umara cyklade genom Sverige (205 mil) på under 100 timmar. Vi gjorde honom sällskap i 20 km när han passerade genom Östersunds kommun. Kul att äntligen få träffa Simon och Tommy som är grundarna bakom Umara och som även driver podden ”Prestera Mera”.
Simon har alltså cyklat i drygt två dygn här och vi får tugga på för att hänga med, visserligen hade vi mtb (förutom Kardin som hade landsvägscykel och vilodag). Som ni ser har jag 150 i puls vilket är högt för mig på distanspass.
Ett återhämtningspass på min Superior där målet var att hålla mig torr då jag inte orkade rengöra cykeln efteråt. Hamnade dock fort i blöta marker och dessutom började det spöregna så småningom. Jaja, blev ett bra pass ändå! Och ja, jag var tvungen att ta med cykeln in i duschen även denna gång.

Nu ska jag dra till Piteå, vi hörs under veckan!

VB