Läger i Piteå

Hallå!

Förra veckan genomfördes ett träningsläger i Piteå tillsammans med hela Piteå Elit-gänget på 11 åkare. I vanlig ordning bodde vi på Hotel Sport & Rest i Bergsviken och tränade de allra flesta i terrängen kring Vallsberget. I likhet med resten av landet hade vi ordentligt varmt. Jag trivs riktigt bra att träna i värme så jag klagade inte. Däremot har jag svårt att sova när det är varmt så nu har en portabel luftkylare införskaffats som ska med på resten av lägren i sommar.

Träningen som bedrevs under veckan pusslades ihop av Jocke Abrahamsson och innehöll bl.a. tre intervallpass (skate, skidgång samt klassiskt/stakning), ett långpass på fem timmar och ett styrkepass på S.T.a.R-gymmet som ligger i anslutning till hotellet. Intervallpassen är väl beprövade från tidigare år och innehåller både trösklar och AIII+. Glädjande nog så verkar det som att tiderna på intervallslingorna förbättrats från förra sommaren. Vi har även ett högre tempo på våra distanspass med högt fokus och bra disciplin, något som värmer mitt hjärta när jag ligger i klungan.

Under veckan hann vi även med att informeras om klubbens nya samarbete med Trimtex, den nya designen på kläder samt vår helt nya logga. Tidigare var klubbens färger vit, grön och röd men nu har grön fasats ut. Loggan gjordes även den om helt då den behövde en rejäl uppdatering.

Tycker vi har en riktigt bra kultur i klubben just nu, både träning och vid sidan om. Vi fortsatte att jobba med vår värdegrund under en av kvällarna och diskuterade hur allting fungerat i gruppen under vintern som varit.

Bilder tagna av Jens Ökvist som fotar för Piteå-Tidningen/Kuriren/NSD:

Stakning på banan samtidigt som vi fotograferades av media. Fick låna en fladdrig t-shirt i storlek large då jag glömde min hemma.
Specialized S3-hjälm, Garmin Forerunner 935-klocka, Oakley Sutro-glasögon, KV+ Tornado-stavar
Fredrik Andersson, en stark värvning till klubben.
Fullproppat vätskebälte då jag föredrar att ha med en mjuk vattenflaska i locket på 0.5 liter.
Björn ”VO2” Sandström
Johan ”Häggas” Häggström
Rullskidbanan på Lindbäcksstadion mäter 2.8 km och är inte särskilt motionärsvänlig.
Karl ”KE” Edenroth, pistmaskins-Erik och Jonna Sundling. 24.4 grader innebar en svalare dag.
Björn fyller på bältet. Klubben kör med sportdryck och återhämtningsdryck från Umara, bra grejer det!
Ja, denna bilden förstörde man ju lite grann. Trodde jag log lite snett men icket. Dessutom råkade jag få en t-shirt i storlek medium men tyvärr i dammodell, inte särskilt smickrande.
Skateimpulser innan vårt första intervallpass på lägret. Foto: Karl Edenroth
Tåget! Bakom Johan ligger en av våra prospects, Eric Granström, som blir senior till vintern och tävlar för Strömnäs GIF.